Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skramle Joe


Beskrivelse


Jeppe er venner med Kassandra. Men bare fordi Richard også kan lide hende, behøver han vel ikke være så led. Især driller han Jeppe med hans gamle cykel, Skramle Joe.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2002

af

af

Bo Knudsen

d. 13. juni 2002

Fin bog for de 8-11-årige. Forlaget skriver: "Børneliv anno 2002 med jalousi, venskab, død og cykler", hvilket fint rammer både bogens alvor og humor. Forf. er ny som børnebogsforfatter, men hun har i 2001 skrevet manuskript til novellefilmen Campingvognen. Og forholdet til film fornægter sig ikke. Både i de mange scener der danner billeder i ens hoved, og som givet ville virke stærkt på film. Men især i dialogen, der meget tydeligt udtrykker tanker og følelser. Det er et trekantdrama i børnehøjde. Hovedpersonen Jeppe på ca. 9-10 år er venner med Kassandra. Og forelsket, ganske uskyldigt. Richard, der har rige men følelseskolde forældre, er også interesseret i Kassandra. Han er efter Jeppe og driller ham. Især med hans gamle cykel, Skramle Joe. Jeppe er en kvik dreng, der ikke bærer nag, så de ender som venner alle tre. Der er en humoristisk tone i bogen, selvom døden spiller en stor rolle. Jeppes nyligt døde mormor, Kassandra der kun har sin far, aflivning af en elsket hund og Richards mors uheld/selvmordsforsøg. Sproget er fint, og bogen kan selvlæses fra ca. 10-11 år. Men forsiden signalerer en lidt yngre målgruppe, og mit bud er da også, at den er bedst som oplæsningsbog for de ca. 8-10 årige.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2002

af

af

Lasse Andersson (skole)

d. 13. juni 2002

En god fortælling uden de store overraskelser. Jeppe der har en renoveret gammel cykel bliver drillet af Richard der har en ny racercykel. Selvom Jeppe vinder over Richard da de kører om kap, er Richard stadig efter ham. Det værste er at Kassandra, som Jeppe holder meget af, også er sammen med Richard nu og da. Det er Jeppes lidt forsumpede onkel der får Jeppe til handle, og han finder ud af at Richards velhavende hjem slet ikke er lykkeligt. Da det endelig lykkes for Jeppe at få Richard til åbne sig ender de som gode venner. Sproget er levende, men virker nu og da noget knudret. Teksten kan læses fra 4. klasse, og selvom historien virker noget gammeldags kan den danne god baggrund for en samtale om drillerier og mobning.