Bøger / faglitteratur til børn / interviews

Skrig & fred : om selvmordsforsøg blandt unge


Beskrivelse


Ni unge fortæller om deres selvmordsforsøg og historierne suppleres med interviews med fagfolk, der arbejder professionelt med unges selvmordsadfærd. En mor og en forsker sætter fokus på problematikken som pårørende. Med faktabokse.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 10. sep. 2008

Selvmordsforsøg blandt unge er et evig-aktuelt emne, som desværre aldrig går af mode. Der findes meget lidt litteratur om emnet målrettet de unge selv. Derfor er denne kompetente og fagligt velstrukturerede udgivelse en kærkommen nyhed. Bogen er velegnet til undervisningsbrug af unge fra 15 år og opefter, til interesselæsning eller til projekt- og emneopgaver.

Per Straarup Søndergaard gør det altid godt. Skabelonen for hans bøger er altid cirka den samme, men det er også en virkelig god struktur, hvor et ungdomsaktuelt emne tages op og belyses fra alle sider via interviews med de involverede parter i emnet, hvilket giver autenticitet, dybde og faglig bredde. I denne bog om selvmordsforsøg blandt unge, møder vi bl.a. unge, som har forsøgt selvmord, behandlere på sygehusene, psykologer, socialrådgivere og forældre. Vi kommer hele vejen rundt om problematikken og får en stor indsigt i problemerne. Bogens layout er indbydende og overskueligt.

Bogen kan suppleres med andre bøger om unges selvskadende adfærd. Eksempelvis forfatterens egen Når livet gør ondt, 2007.

Evig aktuel, relevant og kompetent udgivelse om selvmordsforsøg blandt unge. Bogen bør stå på hylden både på skole- og folkebiblioteker, da den kan gøre en positiv forskel i mange unges liv.


Undervisere.dk

Årg. 3, feb. (2009)

af

af

Gitte Ullstad

Årg. 3, feb. (2009)


Sygeplejersken

Årg. 109, nr. 9 (2009)

af

af

Annette Bech Vad

Årg. 109, nr. 9 (2009)


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 2 (2009)

af

af

Kent Poulsen

Årg. 62, nr. 2 (2009)