Bøger / skønlitteratur / roman

Skrig under vand


Beskrivelse


Krimi. Profileringsekspert Katrine Wraa bliver headhuntet fra England til en speciel task force, men bliver fra første dag involveret i et mord på en fødselslæge sammen med makkeren Jens Høgh fra drabsafdelingen. Opklaringen trækker spor til hendes eget liv og grunden til, hun forlod Danmark.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2010

af

af

Lene Kristiansen

d. 17. juni 2010

Vinder af Politikens krimikonkurrence, og hermed ser endnu et skrivende ægtepar dagens lys. Lægger sig i den store gruppe af nordiske femikrimier, samme elementer og persontyper, og læsere skal findes blandt deres umættelige fans.

Katrine Wraa, profileringsekspert og arbejdende i England, bliver headhuntet til Danmark som medlem af en endnu ikke etableret ny task force mod bandekriminalitet. Men hun starter i drabsafdelingen med mordet på en fødselslæge, hvor opklaringen også kommer til at sætte spot på ting i hendes eget liv. Plottet er relativt enkelt og teknikken med at præsentere morderens historie som kursiveret mellemspil er set før, men forfatterparret gaber til gengæld ikke over mere, end de kan stå inde for. Personerne og personbeskrivelserne er ret stereotype, og man savner som læser overraskelser og nytænkning. Også sproget bærer præg af at være parrets første bog, men man fornemmer en grundig research, og der synes at være potentiale i både makkerparrene Øbro & Tornbjerg og Katrine Wraa & Jens Høeg fra drabsafdelingen, en antydning om fremtidig romance måske også, samt nye konfrontationer med efterforskningslederen, som ikke er tilhænger af kvindelige eksperter.

Der er et stykke til de bedste nordiske krimier, men med mere rutine som Egholm og Läckberg.

Vinder af Politikens krimikonkurrence, i familie med de nordiske femikrimier og 1. del af en serie. Spænding og sympatiske hovedpersoner, men for de garvede lidt for forudsigelig både i plot og personer.


litteratursiden.dk

d. 10. juli 2010

af

af

Rikke Bødker

d. 10. juli 2010

Et voldsomt mord på en ung læge sætter scenen. Mads Winther omtales i positive toner – familiefaderen med den pæne facade. Facaden brydes langsomt ned og sandheden kommer frem. Psykologen Katrine Wraa...


Jyllands-posten

d. 22. juni 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. juni 2010


Politiken

d. 25. juni 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 25. juni 2010


Information

d. 10. juli 2010

af

af

Mette Højbjerg

d. 10. juli 2010


Weekendavisen

d. 25. juni 2010

af

af

Klaus Rothstein

d. 25. juni 2010


Politiken

d. 22. juni 2010

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 22. juni 2010