Bøger / faglitteratur / vejledninger

Skriv en roman : den ultimative guide til at udleve din drøm


Beskrivelse


En guide gennem skriveprocessen fra idé til manuskript. Med romanfortællingens grundsten som f.eks. plot, replikker, karakterer, tid og sted.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 14. dec. 2016

Super brugbar guide til alle, der går rundt med hede forfatterdrømme. Kan fx bruges som arbejdsbog på de mange forfatterskoler rundt omkring i landet.

"Min opfordring til dig er: Skriv den roman, du altid har drømt om at skrive." Sådan skriver Cecilie Rosdahl bl. a. i sin guide, der er opbygget som en arbejdsbog med spørgsmål som læseren individuelt arbejder med at besvare. Først en liste over "forfatterens syv dødssynder." Det er: "dovenskab, sjuskeri, misundelse, kopiere andres historie, plotfejl, skrive privat, afslå feedback" Guiden fortsætter med "forfatterens fire kardinaldyder", som er "Vilje, disciplin, tro og ihærdighed". Efter en introduktion følger "fem gyldne regler": "Se dig selv som forfatter, sæt en deadline for, hvornår du vil have skrevet romanen, del processen op, tro på du kan skrive den" og opfordringen "Skriv". Bogens overskrifter er fx "Skriveproces", "Idégenerering", "Dramaturgi", "Research", "Karakterudvikling","Værktøjer", "Tema, "Komposition" og "Genre". Desuden er der fx emner som: visualisering, sprog, følelser, sanser, kreativitet og redigering. Cecilie Rosdahl er forfatter, anmelder og coach og har fx skrevet romanen Pink.

Lettilgængelig og praktisk orienteret arbejdsbog med metodik og refleksioner til dig med spirende forfatterdrømme.

En anden god forfatterguide er Fra ord til bog.