Bøger / faglitteratur / erindringer

Skriv om dit liv


Beskrivelse


Råd og værktøjer til at skrive en erindringsbog, lige fra de første overvejelser til de muligheder der findes for at få bogen udgivet, samt inspirationstekster med erindringer fra Inge Møllehaves eget liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2011

af

af

Ann Luther Petersen

d. 29. sep. 2011

Ifølge bagsideteksten er bogen til alle, der gerne vil skrive om deres liv. Den indeholder mange gode råd og værktøjer, som alle kan bruge, men henvender sig alligevel først og fremmest til ældre, da der fx er et helt afsnit, der omhandler den sidste vilje. Bogen viser også, hvordan man som sygdomsramt kan bruge skriveprocessen til at nå en accept af situationen.

Inge Møllehave lider af den kroniske sygdom fibromyalgi og har tidligere udgivet bøger om sygdommen samt redigeret antologier med andres livshistorier. Med bogen Skriv om dit liv opfordrer hun alle til at skrive deres livshistorie både til glæde for dem selv og andre. Bogen kommer omkring alle aspekter af forløbet med at skrive en bog; lige fra de første overvejelser og til de muligheder, der findes for at få den færdige bog udgivet, hvis det er målet. Bogen er let at læse og giver mange konkrete råd og værktøjer, der er nemme at følge, også selvom man aldrig tidligere har skrevet noget. Bogen er krydret med Inge Møllehaves egne tekster om sit liv - fx barndommen på landet i 1950'erne - der fungerer som inspiration for læseren. Til sidst er der en oversigt over anvendt litteratur, kontakter og en liste over forfatterens andre udgivelser.

Relevant for samme målgruppe er fx Livshistorien, 2001 af Bente Schwartz og Harry Jensens Skriv om dit liv, 1999.

Mange gode råd og værktøjer i en lettilgængelig bog, der først og fremmest henvender sig til ældre og/eller sygdomsramte.