Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Skrivekogebogen : dansk


Beskrivelse


Håndbog i skriftlig fremstilling. Indeholder tips og gode råd der kan inspirere i skriveprocessen. Bl.a. skrivemodeller, genrerskemaer og nyttige redskaber til at variere sproget. Samt præsentation af de vigtigste genrer inden for fiktion og sagprosa - herunder skolegenren skriftlig stil.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2008

af

af

Jytte Bræmer

d. 1. sep. 2008

Håndbog for folkeskolens ældste klasser og ungdomsuddannelserne.

En overskuelig, klart opbygget håndbog om kunsten at skrive tekster. Efter et kort afsnit om skrivekunstens historie og skriveprocessens faser, vejledes der i hvordan man kommer godt i gang, hvordan man kan gribe processen an på forskellige måder. I meget kort form gennemgåes sprogets elementer, her kaldet tekstens byggesten. Efter en introduktion til forskellige skrivemodeller introduceres de mange forskellige genrer, fiktive såvel som faglige. De gennemgås alle stramt og kort med de vigtigste karakteristika og nogle få eksempler. Afsluttes med stikordsregister. En yderst anvendelig bog til skoletasken, der har lige præcis den form og omfang, der bevirker, at den vil blive brugt af de unge, men vil også være anvendelig for voksne. Den supplerer andre i samme serie, fx Fibiger: Sagprosaens mønstre, 2007 og Litteraturens redskaber, 2008.

På et lidt højere niveau, beregnet for ungdomsuddannelserne, udkom i 1997 Skrivehåndbogen, der har et lidt større omfang og derfor går mere i dybden.

Lille klart disponeret håndbog for skolelever i de ældste klasser i folkeskolen og ungdomsuddannelserne om det at skrive danske tekster.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 27 (2008)

af

af

Trine Einspor

Årg. 125, nr. 27 (2008)


Læsepædagogen

Årg. 57, nr. 1 (2009)

af

af

Birthe Frederiksen

Årg. 57, nr. 1 (2009)