Bøger / faglitteratur

Skrivelyst i børnehaven


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 24. aug. 2012

Denne antologi om skrivelyst i børnehaven henvender sig til de faggrupper, som arbejder med børns (skrift)sproglige udvikling. Så både pædagoger, indskolingslærere, børnehaveklasseledere, læsevejledere samt studerende indenfor de forskellige faggrupper kan finde inspiration i bogen.

Målet med bogen er ikke, at leg i børnehaven skal afskaffes og børn skal sidde ned og undervises, men at give børnene muligheder for og lyst til at arbejde med deres sprog og skriftsprog på en legende måde. Lysten til det er hos børnene, hvordan kan man så anspore udviklingen med udgangspunkt i børnene og deres præmisser? Det spørgsmål giver denne antologi en række bud på. Det er en meget spændende, velstruktureret og velskrevet bog, som indeholder mange gode ideer til forløb og aktiviteter med børns sprog og skriftsprog.

Bogen er en selvstændig fortsættelse af Skrivelyst og læring, 2011 og Skrivelyst i et specialpædagogisk perspektiv, 2012. Alle tre bøger kan læses uafhængigt af hinanden, men kan også med fordel læses som en samlet pakke.

Spændende, inspirerende og velskrevet udgivelse, som ikke bare bør stå på hylden, men tages ned fra hylden og anvendes i det daglige pædagogiske arbejde. Det er en udgivelse, som giver lyst til at arbejde med børns sprog og skriftsprog.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 15. okt. 2012

af

af

Pia Weise Pedersen

d. 15. okt. 2012


Læsepædagogen

Årg. 61, nr. 3 (2013)

af

af

Pernille Lykkestrand

Årg. 61, nr. 3 (2013)