Bøger / faglitteratur / vejledninger

Skriveredskaber : 47 uundværlige råd til skribenten


Beskrivelse


Består af korte essays, der omhandler specielle virkemidler og konkrete sproglige redskaber, der får teksterne til at løfte sig og gør dem mere læseværdige.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2008

af

af

Jytte Bræmer

d. 3. nov. 2008

Primært for journalister og andre, der har skrivehåndværket som en del af deres arbejde. Andre kan sagtens få gode fif til at give deres tekster mere gennemslagskraft. Ikke en bog for begyndere men for dem, der magter de basale elementer, men som savner konkrete tekniske greb, der får teksterne til at hæve sig op over det ordinære.

Clark er underviser og forsker på Poynters Institute i Florida, en anset skole for journalister. Hans meget korte og konkrete råd til, hvordan man kan forbedre sine tekster, har åbenbart levet et aktivt liv på nettet. Nu er de udgivet i bogform. Bogen består af meget korte essays, der omhandler specielle virkemidler og konkrete sproglige redskaber, der får teksterne til at løfte sig og gør dem mere læseværdige. Det er emner som: Læg de vigtigste ting først og sidst i din tekst, brug cliff-hangers, hvornår skal du som forfatter træde synligt frem i teksten, varier afsnittenes længde, beskær din tekst hårdt og meget andet. Efter hvert af de korte afsnit, præsenteres en række øvelser, der åbner mulighed for at træne det specifikke emne. Undervejs i teksten giver forfatteren mange eksempler som en eksemplificering af sine påstande, og de citerede tekster udgør bogens litteraturliste. Med små vittighedsagtige tegninger.

Fornyligt udkom Hvids: Skriv, 2008, der i højere grad indeholder anbefalinger til, hvordan man strukturerer skriveprocessen.

En bog for den trænede skribent, der samler på konkrete håndværksmæssige greb, der gør teksterne mere levende og spændstige.