Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skrumpen - farver og striber


Beskrivelse


Skrumpen slynges ved et uheld bort fra sin planet og havner på jorden. Han savner sin planet, hvor alt var stribet i stærke farver, og beslutter, at Gustav skal omdanne jorden til en farverig stribet verden.
Herold, der er udset til Gustavs efterfølger, havarerer med sin raket på Snug. Her dør Gustav, og Skrumpen opløses i farvespisende væsener. Energi fra sammensmeltning af disse væsener skaffer Herold tilbage til jorden, hvor Skrumpen genfødes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2013

af

af

Pia Petersen

d. 18. apr. 2013

Ny samlet udgave af Skrumpen fra det ydre rum og Skrumpen - rejsen til Snuq. Nok mest for dem der var børn og forældre i 1980'erne til at læse for og/eller med hhv. børn eller børnebørn.

Denne bog er den første i en planlagt udgivelsesserie af Wille-bøger, hvor der skal komme 10 bøger over de næste fem år, bl.a. fire mere i Skrumpen-serien. I den første del af bogen hører man om hvordan Skrumpen finder Gustav og bestemmer at det er ham der skal forvandle jorden i farver og striber. De ender med at lave et trylleshow, som de rejser med over hele jorden, og som Gustav tjener mange penge på. I anden del af bogen er Gustav blevet 105 år og skal finde en arving til at overtage Skrumpen. Arvingen bliver hans barnebarn Herold, og Gustav, Herold og Skrumpen ender på Snuq, der er Skrumpens hjemplanet. Herold reparerer raketten, Gustav ryger ud i rummet og Skrumpen er lykkelig. Men de ender på jorden igen - Gustav tilsyneladende død i en rumboble og Skrumpen frustreret over at være på jorden igen.

I forhold til den seneste udgave fra Sesam i 2007 er bøgernes indhold nærmest identisk. Illustrationerne er helt ens og opstillingen af ord og billeder på opslagene er de samme. Den nye bog er ca. 1 cm. bredere og 2 cm. højere end de gamle og der er kommet ny forside. Der er ny, mindre font, så der er mere luft på siderne. Der var lydbogscd'er med 2007-udgaverne, så hvis man stadig har dem i god stand, er der ingen grund til at kassere dem og anskaffe sig denne.

Ny samlet udgave af de første 2 bøger om Skrumpen. Mest for dem der kender Skrumpen fra tidligere. Hvis man har 2007-udgaverne i fin stand, kan denne undværes.