Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Sku ikke hunden på hårene - og 10 andre noveller om ordsprog


Beskrivelse


Gysernoveller skrevet på baggrund af ordsprog. Om bl.a. en mystisk frakke, en ondskabsfuld hund, en by fuld af zombier og et godt gammeldags spøgelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Henriette Olesen

d. 10. maj 2016

Kan du lide spøgelser, ulve, zombier og ondskab er denne novellesamling lige sagen. For børn fra 12 år og opefter.

11 noveller, der alle er skrevet over et ordsprog. Den gennemgående genre er spænding/gys, og novellerne er skrevet af erfarne forfattere og debutanter. Novellesamlingen består af vindernoveller fra en konkurrence afholdt af forlaget Silhuet i 2015. En af novellerne hedder "Klæder skaber folk" og handler om en meget mystisk frakke, der er gået i arv i generationer.

Alle novellerne handler på en eller anden måde om ondskab. Der er mord, zombier, mobning, hævn og ikke mindst spøgelser. Hver novelle er mærket med et gyserbarometer, så man på forhånd kan se, hvor uhyggelig historien er. Alle novellerne er velskrevne, og man får sig et godt gys. Historierne er bygget godt op, og det fungerer rigtig godt, at de er skrevet over et ordsprog. Denne novellesamling er virkelig god, og de forskellige noveller vil tiltale alle, der kan lide et godt gys.

Novellesamlingen kan minde om Syndefaldet og andre historierAd mørke stier, der er en samling af vindernoveller fra Vild med ord festival i Århus. Ellers kan den sammenlignes med Ad mørke stier, hvor historierne er skrevet ud fra rollespilsuniverset ulvevinterNovellesamlingen kan minde om Syndefaldet og andre historier, der er en samling af vindernoveller fra Vild med ord festival i Århus. Ellers kan den sammenlignes med , hvor historierne er skrevet ud fra rollespilsuniverset ulvevinter.


Himmelskibet

Nr. 48 (2016)

af

af

Jette S.F. Holst

Nr. 48 (2016)