Bøger / faglitteratur / bibliografier

Skudt ned : flystyrt i Danmark 1939-45


Beskrivelse


Summary: Der styrtede mere end 1000 flyvemaskiner ned i Danmark under Anden Verdenskrig, britiske, amerikanske, tyske – og en enkelt dansk. Her er historien om en række af de vigtigste krigen igennem.Ole Steen Hansen tager os med på farefulde minelægningsoperationer i lav højde over danske farvande. På nedkastningsoperationer til modstandsbevægelsen og med bombefly på vej til mål i Tyskland.Læseren får overblik over krigen i luften, er med når nedskudte flyvere forsøger at flygte, og møder også de barske konsekvenser af de mange styrt. Bogen er rigt illustreret med historiske billeder og med nutidige fotos af mindesmærker, krigsgrave og historiske fly, som stadig kan ses i luften eller på museer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2018

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 6. juni 2018

Gennemillustreret værk om tyske og allierede flystyrt i Danmark under 2. verdenskrig. En perfekt bog for den historisk interesserede flyentusiast.

Ole Steen Hansen er ophavsmanden til en række oversættelser og udgivelser om 2. verdenskrig, bl.a. Bombemål Berlin. I nærværende værk beretter han i tekst og billeder om mange af de fly, der fløj operationer over Danmark under 2. verdenskrig, og som af forskellige grunde ikke vendte tilbage igen. Luftwaffe mistede en del som følge af styrt og havarier, mens allierede piloter fra især Royal Air Force styrtede eller blev skudt ned over Danmark på vej til eller fra bombetogter i Tyskland. Illustreret med historiske billeder og nutidige fotos af mindesmærker og krigsgrave og af historiske fly som stadig kan ses i luften eller på museer.

Fagligt grundigt og veldisponeret værk med stor bagvedliggende research, der sætter luftkrigen over Danmark ind i et større historisk perspektiv. Det fungerer rigtig godt, at beretningerne om de mange forskellige operationer kombineres med personlige historier om piloterne og de mennesker på landjorden, der blev berørt af de mange flystyrt. Imponerende udgivelse med særdeles flotte historiske og nutidige fotos.

Standardværket Bomber over Danmark beskriver meget detaljeret de allieredes bombetogter over Danmark under 2. verdenskrig. På www.flested.eu.com gennemgås dag for dag alle kendte tyske og allierede styrt og havarier.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 3. apr. 2019

af

af

Rune Holmeå Iversen (f. 1979)

d. 3. apr. 2019


Flyv

2018, nr. 3

af

af

Rune Balle

2018, nr. 3


Flyvehistorisk tidsskrift

2018, nr. 3

af

af

Carsten Jørgensen (f. 1943-07-11)

2018, nr. 3