Bøger / skønlitteratur / roman

Skumringstimen : krimi


Beskrivelse


I begyndelsen af 1970'erne forsvinder en lille dreng sporløst på Øland. Hans mor, der aldrig har fået bearbejdet sin sorg, vender 20 år senere tilbage for at forfølge nye spor, og nu hører hun for første gang om en sagnomspunden spøgelsesfigur, der i svundne tider skabte skræk over hele øen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kresten Søe Christensen

2008

Til nordiske krimifans.

En ny svensk prisbelønnet krimi med mange kvaliteter. En tåget sensommerdag i 1970'erne forsvinder en lille dreng på Øland mystisk og sporløst. I dage og uger leder familien, politiet og frivillige efter ham. Mere end 20 år senere får drengens mor Julia et uventet opkald fra sin far, søkaptajnen Gerlof. Han beder hende om at komme til Øland for at hjælpe ham med et nyt spor af det forsvundne barnebarn, og hun vender modvilligt tilbage til barndomsøen. Parallelt hører vi historien om egnens sorte får Nils Kant, som trods død og begravelse længe før drengen forsvandt, stadig trænger sig mere på i Julias dybe sår, der nu genåbnes sammen med mystiske dødsfald og afdækning med sorte latente hemmeligheder i egnens fortid. Plottet er originalt skruet sammen med fine skift mellem fortid og nutid og en stigende intens spændingskurve, der sammen med Ølandsmiljøet virkelig fanger. Rent sprogligt er bogen lidt på det jævne med noget knappe dialoger og beskrivelser. Manglen på kommaer forstyrrer læseoplevelsen. Men alt i alt bestemt en krimi klart over gennemsnittet med et befriende fravær af den tyngende dyne af docerende politisk korrekthed, som ofte ellers præger svenske krimier. Mere Theorin - tak!.

Ligner Läckberg, Marklund m.fl.

En flot svensk debutantkrimi med gode personer og fin Ølands-stemning. Positivt tæller et varieret originalt plot og en virkelig god komposition og spændingskurve. En smule ned trækker et generelt lidt knapt sprogligt udtryk.


litteratursiden.dk

d. 5. maj 2008

af

af

Rikke Bødker

d. 5. maj 2008

Stilhed. Tåge. Skumringstid. En lille dreng i sandaler alene ved havet. Stilheden brydes et kort øjeblik, og drengen er væk. Kun tågen er tilbage. Tiden er 1976, en lille dreng forsvinder på Øland. He...


Berlingske tidende

d. 3. maj 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 3. maj 2008


Jyllands-posten

d. 14. maj 2008

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 14. maj 2008


Weekendavisen

d. 27. juni 2008

af

af

Katinka Bruhn

d. 27. juni 2008


Politiken

d. 19. apr. 2008

af

af

Søren Vinterberg

d. 19. apr. 2008


Børsen

d. 7. apr. 2008

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 7. apr. 2008