Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skunks


Beskrivelse


Seks unge lever på gaden, misbruger stoffer og alkohol, men med utroligt stort sammenhold. Da en fra gruppen anholdes for overfald, hører vi deres historier og deres ønske om at hjælpe hinanden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2019

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 22. jan. 2019

Ungdomsbog om en gruppe unge, som lever på gaden. Da en fra gruppen anholdes for overfald, fortæller de på skift, hvordan de oplever livet på gaden samt optakten til overfaldet. Fra 14 år.

Historien starter i retten 25. april 2016, hvor Hooder er anklaget for grov vold og overfald. Gennem bogen får vi et tilbageblik på 26. september 2015, hvor de unge tog til Staden for at feste, men det hele sluttede brat med et knivoverfald. Alle er i tvivl om, hvad der faktisk skete. De seks unge er 18-23 år: Gonzo, Maya, Røde, Høne, Hooder og Thomas. De er hjemløse - mere eller mindre selvvalgt og afhængige af stoffer og alkohol. De bor i Haven (Kongens) og lever af mad de skralder eller stjæler. De unge fortæller på skift deres historie, samtidig med at de fortæller hvad der skete op til overfaldet. Historien fortælles i korte dagbogsagtige kapitler med sted og tidsangivelser samt navnet på fortælleren.

Barsk og medrivende historie - virkelig godt skrevet, så spændingen bevares gennem hele bogen.

Bogen er for læsere af Dig og mig ved daggryJagttegnSweettalk. De to forfattere har hver for sig skrevet lignende barske historier: Jagttegn af Line Leonhardt og Sweettalk af Dorte Schou. Bogen er tidligere udgivet i en anden version: Shithole, som blev tilbagekaldt pga. navnesammenfald med virkelige personer. I denne bog har hovedpersonerne andre navne og der er småændringer i teksten uden indholdsmæssig betydningBogen er for læsere af Dig og mig ved daggry. De to forfattere har hver for sig skrevet lignende barske historier: af Line Leonhardt og Sweettalk af Dorte Schou. Bogen er tidligere udgivet i en anden version: Shithole, som blev tilbagekaldt pga. navnesammenfald med virkelige personer. I denne bog har hovedpersonerne andre navne og der er småændringer i teksten uden indholdsmæssig betydningBogen er for læsere af Dig og mig ved daggry. De to forfattere har hver for sig skrevet lignende barske historier: Jagttegn af Line Leonhardt og af Dorte Schou. Bogen er tidligere udgivet i en anden version: Shithole, som blev tilbagekaldt pga. navnesammenfald med virkelige personer. I denne bog har hovedpersonerne andre navne og der er småændringer i teksten uden indholdsmæssig betydning.