Bøger / skønlitteratur / romaner

Skurvogn 537 Christiania


Beskrivelse


En 27-årig mand, flytter ud i en skurvogn på Christiania, da hans gentagne utroskab har fået konen til at forlade ham. Her overgiver han sig til projektet at blive forfatter, mens han læser litteratur og filosofi, tisser i nælderne og boller alle de kvinder han møder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2011

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 13. sep. 2011

Skurvogn 537 Christiania er en roman om en mand og Christiania. Bogen vil appellere til folk, der kan lide at læse om skæve eksistenser, om hippier og om at finde sig selv. Det er også en bog om sex, filosofi, litteratur og forfattere.

I en stil der i den grad har brudt med kronologien fortæller en mand sin historie. Der fortælles i et langt tankeflow af associationer. Præcis som når ens tanker flyder; ikke i en ordentlig proces fra a til b, men som en perlerække af minder og begivenheder, der inspirerer til nye historier og erfaringer på kryds og tværs. Der læses, filosoferes, ryges, bolles og urineres virkelig meget, mens hovedpersonen prøver at skrive og blive forfatter. Der fortælles ikke bare hovedpersonens historie, men også Christianias historie med dens sære eksistenser, slumstormere, stofmisbrugere, hippier, anti-kapitalister og fri kærlighed. Det er en bog, der giver sig god tid. Enkelte gange henvender fortælleren sig direkte til læseren og siger, at den mindre tålmodige kan springe et par sider over. Bogen er skrevet i en munter tone.

Der er ikke mange romaner, hvor Christiania spiller så fremtrædende en rolle, men et par eksempler kunne være Vi ses i pusher-street af Gorm H. Rasmussen eller ungdomsromanen Galarland af Kristian Kornø Rasmussen.

En anderledes bog, om en mands udvikling, om en epoke og et særligt sted i Danmark, de fleste har en holdning til.


Jyllands-posten

d. 26. nov. 2011

af

af

Johnny Harboe

d. 26. nov. 2011