Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sky-skibet


Beskrivelse


Morfar skal komme på besøg, det er det bedste der kan ske i hele verden, synes Emil. Man må nemlig næsten alt sammen med morfar. Men en dag kommer morfar på sygehuset, og Emil opdager at der er noget galt...

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2000

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 24. jan. 2000

Dejlig og livsbekræftende oplæsningsbog om livsglæde, død og generationer. Det er tidlig morgen og Emil kan slet ikke vente. Morfar skal komme på besøg, og det er det bedste der ske i hele verden. Emil elsker at være sammen med morfar, han er fuld af gode historier og han kan finde på en masse fjollede ting. Men en dag fortæller mor, at morfar er kommet på sygehuset, og da Emil besøger ham, kan han godt se at noget er helt galt... En velfortalt historie om generationers kærlighed til hinanden. Illustratorens akvareller spiller utroligt godt sammen med teksten og understøtter fint den stemning der er i bogen. En stemning der svinger fra jublende glæde til knugende sorg. Man er som læser med i fortællingen, og mærker hele tiden den stemning som Emil er i. Både forfatter og illustrator er kendt i børnebiblioteket fra mange andre bøger. En bog til oplæsning for børn fra ca. 6 år, og som samtidig lægger op til samtale oplæser og barn imellem.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2000

af

af

Birger Hoff (skole)

d. 24. jan. 2000

Forfatteren Hanne Brandt og illustratoren Palle Bregnhøi klæder hinanden godt. I denne lille letlæsningsbog med det alvorlige budskab om dødsfald blandt de nærmeste i familien anslås trods alt en tone i både tekst og tegninger som er både let og humørfyldt. Bogen kan selvlæses fra omkring 3. klasse, men er på grund af sit tema om den nære død også god til oplæsning fra børnehaveklassen, hvis emnet ønskes behandlet i en bredere sammenhæng. Drengen Emil, omkring 6 år, elsker sin morfar overalt på jorden. Morfar er gammel sømand, fuld af fantasi og gode ideer, så man forstå Emils glæde, når de kan være sammen. En dag hvor de sidder og kigger på skyformationer får de øje på en sky som fuldstændigt ligner et sørøverskib og morfar fortæller en drabelig historie om sin tid som sørøver. Da morfaderen bliver syg og dør, sørger Emil meget, indtil han en dag opdager et skyskib på himlen. Morfar er kommet godt af sted. En fin lille bog om sorgen ved at miste og glæden ved at forstå.


Berlingske tidende

d. 13. feb. 2000

af

af

Eva Glistrup

d. 13. feb. 2000


Weekendavisen

d. 4. feb. 2000

af

af

Ina Kjøgx Pedersen

d. 4. feb. 2000