Bøger / skønlitteratur til børn

Skybrud


Beskrivelse


Billedbog. Storm og Ly har sommerferie, og på en varm dag tager de ud at fiske. Pludselig bliver det skybrud, men Storm og Ly bliver reddet af en fisker. Ombord på fiskerens kutter får Storm endelig bid, men fisken er ikke så nem at trække i land!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2014

af

af

Merete Trap

d. 3. apr. 2014

Dette er en spændende og fantasifuld historie, om et søskendepars fisketur på en sommerdag. Bogen vil tiltale målgruppen, som er piger og drenge fra ca. 5 år.

Søskendeparret Storm og Ly tager på fisketur i sommerferien. Storm vil fiske, men Ly vil hellere plukke bær. Men pludselig bliver det skybrud, og Storm og Ly er fanget på en lille ø. Heldigvis kommer der en fisker forbi. Ombord på kutteren lykkes det for første gang Storm at få bid, men fisken vil ikke trækkes i land. Den trækker til gengæld kutteren hele vejen rundt om jorden. Storm og Ly tager dykkerdragter på, og dykker ned under havet, hvor de ser at fisken er inde i maven på en hval. De får fisken fri, kæmper mod en haj og kommer endelig op igen. Da de er oppe er det blevet godt vejr, de forærer fisken til fiskeren og hans kone, og så går de hjem til mor og far og bager en brombærtærte af de bær Ly plukkede. Der er fint samspil mellem tekst og illustrationer. En rigtig spændende og fantasifuld historie om et søskendepars oplevelser på en sommerdag, samt om en dreng der får bid første gang. Forfatter Rasmus Juul kendes bl.a. fra Cykeltyven Hasse 2013.

Det fantasifulde univers, hvor børn går på opdagelse sammen, minder mig om Stefan Castas serie om Blåbærbanden fx Blåbærbanden på skattejagt, 2006. Smarte striber, 2010, handler også om at være på fisketur, den er også af Stefan Casta.

En rigtig spændende og fantasifuld historie, om et søskendepars fisketur på en varm sommerdag. Kan varmt anbefales.