Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skyggebølge


Beskrivelse


På sin sidste mission for CHERUB skal James Adams bevogte den malaysiske forsvarsministers børn. Men missionen tager en drejning, da det viser sig, at ministeren har nogle ubehagelige skeletter i skabet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2012

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 15. feb. 2012

Bogen henvender sig til unge i alderen 12-16 år, der kan lide spænding, action og spioner. Det anbefales dog at læse serien fra begyndelsen. Forsidens layout kobler bogen til de øvrige 11 bind i serien.

Mission 12 og den sidste i serien af Cherub mission. På den lille malaysiske ø Langkawi oplever Cherub-agenten Kyle Blueman hvordan øens guvernør, politikeren Tan Abdullah, brutalt overtager en tsunami ramt landby for at profitere på luksus hoteller til turister. Kyle engagerer sig i aktivist miljøet mod den korrupte politiker, og det får nogle år senere konsekvenser, da James Adams skal på sin sidste mission for Cherub. Velskrevet actionfyldt spionspænding i højt tempo. Ikke den bedst af Cherub-bøgerne, men absolut en hæderlig afslutning på serien. Dog kan man på den engelske Cherub-hjemmeside læse, at det ikke er helt slut. Forfatteren har lanceret endnu en serie af bøger med nye agenter fra Cherub.

Uden tvivl de bedste spionbøger til målgruppen. Bagerst i bogen varsles en dansk oversættelse af serien "Hendersons Boys" også af Muchamore, om grundlæggeren af Cherub, den engelske spion Charles Henderson, som under 2. verdenskrig gør brug af børn til efterretningsopgaver.

Endnu en hæsblæsende læseoplevelse fra Cherub-universet. Desværre den sidste i serien, men absolut en hæderlig afslutning.


Weekendavisen

d. 23. mar. 2012

af

af

Damian Arguimbau

d. 23. mar. 2012