Bøger / skønlitteratur / roman

Skyggedød


Beskrivelse


Krimi. 8-årige Sander er død efter et fald på en trappe, men er der virkelig tale om en ulykke? Inger Johanne Vik bliver mod sin vilje inddraget i sagen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 3. okt. 2013

Krimien Skyggedød er 5. bind i serien med Inger Johanne Vik og bogen henvender sig selvfølgelig til dem, som har læst de 4 foregående. Hvis man ikke kender serien er den et godt tip til dem, der efterspørger en god nordisk krimi uden for megen vold.

Anne Holt behøver vist ingen nærmere præsentation. Kriminalpsykolog Inger Johanne Vik skal besøge nogle venner i Oslo, da hun træder ind i stuen ligger drengen død i moderens skød. Han er faldet ned af en trappestige. Inger Johanne forsøger at få fat på politiet, men det varer meget længe inden de ankommer - klokken er 15.28 fredag den 22. juli 2011. Alt disponibelt mandskab er sat ind andre steder i Oslo, så det bliver den unge og nyuddannede politibetjent Henrik Holme, som bliver sat på sagen. Som den eneste tror han ikke, at der er sket en ulykke, han er overbevist om, at der er tale om børnemishandling, og det lykkes ham at få Inger Johanne overbevist om, at han har ret. Hele opklaringen af sagen sker i skyggen af de dramatiske begivenheder i Oslo og på Utøya, og det giver en helt speciel stemning. Romanen er uhyre velskrevet.

Jeg synes det er en fordel at læse bøgerne i rigtig rækkefølge, da udviklingen i hovedpersonernes liv i høj grad bærer serien.

Anne Holt har hele tiden udtalt, at hun vil skrive 5 romaner med Inger Johanne Vik, og jeg synes hun sætter et flot punktum med denne sidste roman i serien. Jeg tror, at Anne Holts formål med romanen er at sætte fokus på temaet børnemishandling, og det klarer hun meget overbevisende.


litteratursiden.dk

d. 31. okt. 2013

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 31. okt. 2013

Anne Holt afslutter serien med Inger Johanne Vik og bekræfter sin position som en af de helt store nordiske krimiforfattere. En net, rød legetøjsbrandbil på forsiden varsler noget skæbnesvangert. Hvor...


Jyllands-posten

d. 4. jan. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. jan. 2014


Weekendavisen

d. 1. nov. 2013

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 1. nov. 2013