Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skyggedød


Beskrivelse


Fantasy. I deres kapløb med troldmanden Byzant om at finde Wahreils bøger kommer halvelveren Talisin og hans rejsekammerater gennem Khanaou Ørkenen til Colo Isen. På rejsen møder de nye og gamle fjender og interne konflikter tærer på deres venskab.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2020

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 20. feb. 2020

I den dystre fantasyverden Duhlraen fortsætter Talisin og hans rejsekammerater deres konfliktfyldte og farefulde rejse til Colo Isen for at finde Wahreils forsvundne bøger og stoppe den onde troldmand Byzant. En mørk fantasyroman for børn i alderen 13-15 år.

Talisin skal finde Wahreils bøger, der har været forsvundet i århundreder. Bøgerne kan stoppe den mægtige troldmand Byzant og hans legioner af udøde, der er under fremmarch fra Surnam i syd. Med på rejsen er præsten Kruppe, der tilbeder heldets gudinde Erawe, samt det unge brushoved Roland, der har let til kniven. Rejsen bringer dem gennem Khanaou Ørkenen til Colo Isen, der er Duhlraens nordligste punkt. På turen møder de både venner og fjender, men ved siden af ydre farer truer også dybe indre konflikter blandt rejsekammeraterne, der gang på gang må teste deres venskab. Måske har vores helte ikke de samme motiver til at finde de magiske bøger? I omslaget er et farvekort over Duhlraen. 2. del af serien "Wahreils arv", der er planlagt til 3 bind.

Fortællingen rammer nerven i rollespilsrelateret fantasy, men man bruger mange kræfter på at holde styr på plot, handling og personer. Sproget gør knuder og kræver en vedholdende læser. Læs seriens første bind, Skyggeliv, først, så får du mest ud af historien.

Andre dystre fantasytrilogier er fx "Den trofaste bror", hvor først bind hedder I døden og videre og Den sidste vindrytter.


litteratursiden.dk

d. 3. aug. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 3. aug. 2020

Troldmanden Byzant har endelig overtaget magten i Surnam med sine dræberhær af udøde. Heldigvis er heltene fra bind ét endnu mere opsatte på at finde de forsvundne våben, der siges at kunne knuse fjen...