Bøger / skønlitteratur / roman

Skyggedrengen


Beskrivelse


Krimi. Sommeren 1970 kidnappes en lille dreng på en tunnelbanestation. 40 år senere forsvinder drengens bror, Klingberg, og hustruen hyrer Danny Katz til at finde ham. Det varer ikke længe før Katz' brogede fortid sættes i forbindelse med Klingbergs forsvinden samt flere mord.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2014

af

af

Katja Larsen

d. 28. maj 2014

Læsere af nordisk krimilitteratur, vil elske Skyggedrengen.

Carl-Johan Vallgren begynder her på en krimiserie, med Danny Katz som hovedperson. Skyggedrengen starter med at en lille dreng bliver kidnappet på en tunnelbanestation i Stockholm. Ca 40 år senere forsvinder drengens lillebror, Joel Klingberg. Danny Katz, tidligere småkriminel og narkoman, med en meget høj IQ, bliver opsøgt af Klingbergs hustru og hyret til at finde ham. Katz gik på forsvarets sprogskole sammen med Klingberg, men har ellers ikke meget tilfælles med rigmandssønnen. Da katz indleder eftersøgningen går der ikke længe før hans egen brogede fortid sættes i forbindelse med flere mord samt Klingbergs forsvinden. Han kan nu kun stole på en gammel kæreste samt en ven, begge med samme fortid som Katz. Det er en velskrevet underholdende krimi, med fart over feltet.

Den lidt skæve hovedperson kan sammenlignes med Harry Hole i Jo Nesbøs krimier. Skrivestilen leder desuden tankerne hen på en forfatter som Nesser.

Krimien Skyggedrengen er god underholdning lige fra starten. Læseren bliver fanget af plottet og den lidt skæve hovedperson vinder sympati, selvom han er lidt rå i kanterne. En krimi der bestemt kan anbefales rundt om på bibliotekerne.


litteratursiden.dk

d. 27. aug. 2014

af

af

Helle Post

d. 27. aug. 2014

En dreng kidnappes i tunnelbanen i 1970. En mand forsvinder sporløst i Stockholm i 2012. Er der en sammenhæng? Ja, en sammenhæng er der. For manden; Joel Klingenberg, er bror til den dreng, der forsva...


Politiken

d. 26. juni 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 26. juni 2014


Weekendavisen

d. 15. aug. 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 15. aug. 2014


Børsen

d. 20. juni 2014

af

af

Line Rasmussen

d. 20. juni 2014