Bøger / skønlitteratur / roman

Skyggefald


Beskrivelse


Roman om hvad det gør ved en dreng, hvad det gør ved et menneske at vokse op med vanrøgt, afsavn, misbrug og ensomhed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2016

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 5. juli 2016

Tommy er en forsømt dreng, der lever i en dysfunktionel familie. En fortælling om hvad det gør ved et menneske at vokse op med vanrøgt, afsavn, misbrug og ensomhed. Til alle læsere der holder af en historie, der når helt ind under huden og bliver hos en længe.

Tommy bor sammen med sine søskende og sin mor. Der er beskidt i hjemmet og ingen omsorg. Han udsættes for svigt, misbrug og vanrøgt. Hans mor elsker ham tilsyneladende ikke. Gennem hele sin opvækst kæmper han både med afsavn og for at opnå moderens kærlighed, samt med et stigende selvhad og en mistet tro på det gode. Historien om hvordan hændelser i barndommen kan følge en langt ind i voksen livet og præge og forme en som person og have indflydelse på både selvværd og selvtillid. For hver solgt bog doneres der et fast beløb til Landsforeningen Spor.

En barsk og velskrevet bog, der bliver hos en i lang tid efter sidste side er vendt. Det er et alvorligt emne og det er vigtigt at der bliver skrevet om det, således at tabuer knyttet hertil bliver nedbrudt. Det er noget der skal tales om og derfor er bogen absolut læseværdig også selvom man både får ondt i maven og af og til sidder med en klump i halsen fordi Tommy går så meget ondt igennem.

Det er oplagt at henvise til SubmarinoZornig - vrede er mit mellemnavn da handlingen minder en del om denne og til Zornig - vrede er mit mellemnavn pga. emnetDet er oplagt at henvise til Submarino da handlingen minder en del om denne og til pga. emnet.


litteratursiden.dk

d. 16. juni 2016

af

af

Lene Jensen

d. 16. juni 2016

En hjertegribende fortælling om Tommy, der vokser op og er uelsket og tilovers i sin familie. Tommy tror ikke, han er noget værd, og denne følelse følger ham gennem hele opvæksten. Først som voksen be...