Bøger / skønlitteratur / roman

Skyggefamilie


Beskrivelse


Krimi. Kazumi bliver af politiet bedt om at overvære et forhør af nogle mennesker, der sammen med hendes far har dannet en virtuel familie på internettet. En af disse personer har måske slået Kazumis far ihjel.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2010

af

af

Michael Olsen

d. 11. jan. 2010

Helt bredt kan man sige, at denne krimi henvender sig til alle, der kan lide genren. Men den henvender sig måske mest til de nysgerrige, der gerne vil prøve at læse noget lidt andet end de gængse nordiske krimier eller til dem, der er nysgerrige overfor Japan og gerne vil læse bøger derfra.

Miyuki Miyabe debuterer på dansk med krimien Skyggefamilie, men bliver i oversætterens forord kaldt den japanske krimidronning. Det er en lidt usædvanlig krimi, idet det meste af handlingen foregår i et forhørsrum. Familiefaderen Ryosuke Tokoroda bliver fundet myrdet, og drabet på ham kædes hurtigt sammen med et drab på en ung kvindelig studerende. Under efterforskningen opdager politiet, at Ryosuke har skabt en såkaldt skyggefamilie på internettet, bestående af tilfældige personer, der fungerer som en slags ekstra familie. Ryosukes datter, Kazumi, informerer politiet om, at hun har set sin far i samtale med ukendte personer i dagene op til mordet. De resterende medlemmer af skyggefamilien bliver bragt ind til et forhør, hvor Kazumi skal observere og lytte til dem, for at afgøre, om det var de personer, hun så sin far i samtale med.

Der er udkommet meget få japanske krimier på dansk, så alene af den grund er Skyggefamilie et interessant bekendtskab i kraft af, at flere og flere interesserer sig for japansk litteratur.

Bogen Skyggefamilie er en udmærket japansk krimi, der nok mest appellerer til læsere, der er nysgerrige over for landet eller vil prøve noget nyt i genren.


litteratursiden.dk

d. 16. feb. 2010

af

af

Zenia Johnsen

d. 16. feb. 2010

God gammeldags mordgåde. Den midaldrende Tokoroda og hans unge smukke elskerinde findes bestialsk myrdet, hver for sig, men selvfølgelig er der anledning til at tro, at mordene hænger sammen. Under sa...


Politiken

d. 27. feb. 2010

af

af

Karsten R. S. Ifversen

d. 27. feb. 2010


Jyllands-posten

d. 17. feb. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. feb. 2010


Weekendavisen

d. 5. mar. 2010

af

af

Katinka Bruhn

d. 5. mar. 2010