Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skyggejægerne og dæmonens øjne


Beskrivelse


Julie, Lisa, Matz og Andreas er forældreløse og de eneste, som kan se det gennemsigtige uhyre, som har sat sig i ansigtet på Martine. En mægtig dæmon har sendt uhyret, og de 4 unge tager kampen op mod det overnaturlige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2002

af

af

Kirsten Thorning Thagaard (skole)

d. 13. nov. 2002

Der er stor efterspørgsel på gys og gru. Her er en bog i en ny serie Gys og gru, som virkelig lever op til forventningerne. Her er nemlig både spænding, splatter og en god historie. Hovedpersonerne er fire unge, to piger og to drenge, som via deres opvækst på et børnehjem har opnået et varmt venskab. De har det til fælles, at de kan se ting, som ingen andre kan! En morgen, da de skal vække en af de andre piger på børnehjemmet, opdager de, at hun bliver angrebet af et uhyre, som er usynlig for andre. Pigen kommer på sygehuset, og her kommer vennerne i forbindelse med en mystisk mand. Han fortæller, at de er Skyggejægere, som har specielle evner, der gør det muligt for dem at redde menneskeheden fra væsnerne, der kommer fra Skyggernes Rige. Med sit flydende og letlæste sprog samt mange gode gys vil bogen være spændende læsning for piger og drenge i 5. - 10. klasse. Bogen har en appellerende forside, som er holdt i douchede grønne og gule farver. Der er zoomet ind på en hånd med kløer, der har fat i halsen på en person. Forfatteren har på dansk tidligere fået udgivet Den sidste troldmand og Ridderens grav : en interaktiv gyserhistorie begge fra 2002.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2002

af

af

Inger Søndergaard

d. 13. nov. 2002

En gyserbog for unge, der udkommer samtidigt med Ravnenes ruin, og de indleder en ny serie Gys og gru bøger, der fremstår trykt i paperback. Læseren indbydes her af et drabeligt og dystert nærbillede af dæmonens øje på forsiden. Den handler om 4 forældreløse 13-årige: Julie, Matz, Lisa og Andreas, der bor på et ungdomshjem. De unge opdager, at de har overnaturlige evner. Som de eneste kan de se det gennemsigtige uhyre, som forsøger at suge sjælen ud af deres bofælle Martina. De kæmper mod uhyret, som viser sig at være sendt af en dæmon. Gennem en mystisk sekt, bliver de unge indviede som skyggejægere, ligesom deres forældre var det. Herefter kæmper de den endelige kamp med dæmonen, skader dens øje og tvinger den tilbage i mørket. Mystiske og overnaturlige fænomener som fx. forvandling, magi, hypnose mv. foregår i en let handling side om side med de unges hverdagsliv og problemer. Sproget er dagligdags og friskfyragtigt - uden nævneværdig spændstighed selv ikke i de mest uhyggelige episoder. Forfatteren, der kendes på dansk fra Den sidste troldmand, 2002 og Ridderens grav , 2002, giver med den nyeste titel endnu en letfordøjelig og ikke særlig original historie til gyserhungrende børn og unge fra 11 år.