Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skyggeliv


Beskrivelse


I fantasyverdenen Duhlraen drager halvelveren Talisin ud for at finde Wahreils skriftruller. På rejsen får han selskab af tyven Roland, krigeren Jaruz og præsten Kruppe, men en dyster ondskab truer og sætter deres venskab på prøve.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2015

af

af

Morten Halskov Jensen

d. 18. aug. 2015

Mørk ondskab, konfliktfyldt venskab og jagten på magiske skriftruller. En dyster fantasyroman for børn i alderen 13-15 år, der kan lide episk fantasy med elementer fra rollespilsgenren.

Ondskaben truer i Duhlraen og den unge halvelver Talisin drager af sted for at finde Wahreils skriftruller, der kan besejre troldmandsfyrsten Byzant og hans vampyrgeneral Vizir. I sin søgen får Talisin selskab af krigeren Jaruz, tyven Roland og præsten Kruppe. På deres rejse må de kæmpe mod ondskabens mange ansigter og snart bliver også deres venskab sat på prøve. Der er farvekort over Duhlraen i omslaget. Dette er forfatterens debut og første del af serien "Wahreils Arv", der er planlagt til 3 bind.

Spændende, anderledes, en smule forvirrende og sprogligt knudret fantasyfortælling, der har sin styrke i hovedpersonernes indre og ydre kampe - og ikke mindst deres interne konflikter. Hovedfortællingen er den traditionelle historie om kampen mellem det gode og det onde, dog med et par tvist hist og her. Ganske flot debut. Der er absolut kød på de fire hovedpersoner og det bliver underholdende at følge dem i de kommende bind.

Andre fantasyromaner kunne være Kristoffer Jacob Andersens Cirkelørkenens hemmelighedDen udstødte eller Jan Kjærs Den udstødte i serien Raxmano. Er du til episk fantasy, så prøv også nogle David Eddings serierAndre fantasyromaner kunne være Kristoffer Jacob Andersens Cirkelørkenens hemmelighed eller Jan Kjærs i serien Raxmano. Er du til episk fantasy, så prøv også nogle David Eddings serier.


litteratursiden.dk

d. 28. juli 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 28. juli 2019

Virkelig spændende dark fantasy med masser af venskabsprøvelser, quests og mørk magi for læsere fra tretten år. Her er en lovende dansk fantasy-serie for læsere af Jacob Kokkedal, Tobias Stenbæk Bro, ...