Bøger / skønlitteratur / roman

Skyggemanden


Beskrivelse


Krimi. To mord i en baggård i Paris kan ikke løses umiddelbart. Derfor sættes retsmedicineren Oda Os på sagen. Sammen med politiet starter hun en omfattende efterforskning, men morderen er hele tiden et træk foran.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lone Krøgh

2007

Mange nye kriminalforfattere debuterer i disse år, og her gælder det et nyt norsk forfatterskab. De nye forfattere bliver fulgt med stor interesse, for tænk hvis en ny krimidronning er på vej. Skyggemanden er ikke ueffen, om end forfatteren næppe helt har fundet sin stil endnu. Som underholdende krimi i mellemklassen skal den alligevel nok nå frem til de mange læsere af nordiske krimier.

Norskfødte Oda Os er retsmediciner og specialefterforsker. Hun har boet i Paris i de sidste 17 år og er under tragiske omstændigheder blevet enke i en ung alder. Aktuelt efterforsker hun et mord på en ukrainsk kunststuderende. Ingen i ejendommen ved tilsyneladende noget, heller ikke da der dagen efter bliver fundet endnu et lig samme sted. Oda Os og hendes kolleger kommer vidt omkring i et farverigt og betændt parisisk miljø, og samtidig forelsker Oda sig i en charmerende vinhandler. Efterforskning og forelskelse smelter sammen og kulminerer i en dramatisk slutning, hvor de løse ender bliver bundet samlet på en måske lige lovlig behændig måde. Sprogligt og handlingsmæssigt er Skyggemanden lidt løs i fugerne, men der er potentiale til flere romaner, så vi kommer givetvis til at høre mere om Oda Os.

Jorun Thørring er født i 1955 og gynækolog. Hun debuterer med denne krimi, som er første bind i en planlagt trilogi om dr. Oda Os.

Endnu en femikrimi har set dagens lys med denne norske debut i mellemklassen, og der lægges op til en fortsættelse.


litteratursiden.dk

d. 22. okt. 2007

af

d. 22. okt. 2007

Uhygge, paranoia og mord udført med en kirurgs præcision er drivkraften i denne nye krimi, der foregår i Paris’ små gader. Norskfødte Oda Os er midt i trediverne, uddannet retsmediciner, bosat i Paris...


Sentura [online]

d. 26. okt. 2007

af

af

Ulf Joel Jensen

d. 26. okt. 2007


Berlingske tidende

d. 29. sep. 2007

af

af

Mette Strømfeldt

d. 29. sep. 2007


Politiken

d. 10. okt. 2007

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 10. okt. 2007