Bøger / skønlitteratur / roman

Skyggemanden


Beskrivelse


Krimi. Drabschefen hos Nordsjællandsk Politi, Marcus Falck, har en klynge af mordsager at opklare, og hvor måske noget så sjældent som en uhyggelig dansk seriemorder hærger bl.a. i Statsskoven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. apr. 2014

For de mange som søger en god gedigen dansk krimi, hvor kriminalitetens barske realitet ikke skjules, og politiets opklaringsarbejde er i fokus.

Fjerde krimi med Marcus Falck som deduktiv hovedperson. Han er drabschef hos Nordsjællandsk Politi og er kun alt for vant til få fingrene i selv de mest brutale og afskyelige krimisager. Gerningssted i denne krimi er den nordsjællandske Statsskov, hvor en uhyggelig vandrehistorie synes at blive alt for uhyggelig brutal virkelighed. Følger du vandrehistoriens logik er statsskoven opdelt i 2 lige store dele. I den ene del reagerer den mytiske "Skyggemand" som i den virkelige verden måske er en seriemorder med smag for små drenge. Da en dreng i nutiden forsvinder på "Skyggemandens" område vækkes en gammel sag til live. Samtidig med mordet i Statsskoven sker der 3 mystiske mord, hvor en del af moderens "MO" (modus operandi) er at efterlade et afrevet stykke papir med tilsyneladende meningsløse bogstaver på sit ulykkelige offer. En seriemorder hærger sikkert. Men hænger denne klynge af mord på en eller anden måde mon sammen med mordene i skoven? Falck er effektivt på sagen i en krimi, hvor politiets opklaringsarbejde atter er i højsædet.

Poul Erik Larsson er med sin serie om drabschefen Marcus Falck i den gode ende af danske krimier, og kan efter min mening snildt matche fx de populære krimier af Elsebeth Egholm.

God gedigen dansk krimi med politiets arbejde som omdrejningspunkt. Læsere på alle biblioteker.