Bøger / faglitteratur

Skyggen af sandheden


Beskrivelse


På baggrund af fornyet research fremlægger forfatteren nye vinkler på en af danmarkshistoriens mest efterforskede drabssager og rejser spørgsmål ved politiets efterforskning og dets motiver herfor.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juli 2013

af

af

Søren Brunbech

d. 12. juli 2013

For læsere med interesse for bøger om de virkelige kriminalsager.

Allan Vendeldorf er journalist og forfatter. Han har gennem en lang række år beskæftiget sig med det uopklarede mord tilbage i 1967 på den dengang 43-årige velhaverfrue Marie Lock-Hansen i Højbjerg ved Århus, og beskrev også de mystiske omstændigheder omkring drabet i 1997 i bogen Hvad gjorde Marie?. Det er den mest efterforskede kriminalsag i Danmark, men Vendeldorf fremlægger et omfattende materiale af bl.a. vidneudsagn, som politiet ikke har tillagt nogen betydning og af vedholdende rygter i byen, og han påviser åbenbare selvmodsigelser og ulogiske konklusioner i politiets arbejde. Selv når han til den konklusion, at billedet af det noble, perfekte ægtepar som politiet fremlægger, overhovedet ikke holder stik, men at der tværtimod har været både porno-distribution og spionagevirksomhed fra adressen i Højbjerg, og han er også i stand til at navngive morderen.

Den usandsynlige morder : en dokumentarisk beretning om mordet på Marie Lock-Hansen, 2006 er et tilsvarende forsøg på opklaring af det prominente mord, som dog peger på en anden drabsmand!.

På baggrund af omfattende research fremlægger forfatteren nye oplysninger og nye vinkler på danmarkshistoriens mest efterforskede drabssag. Det kan være vanskeligt at vurdere holdbarheden af de teorier om drabsmotiv og morder han fremsætter, men genrens læsere vil sikkert føle sig godt underholdt.