Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skygger i skoven


Beskrivelse


De tre søskende, 8-årige Linus, 10-årige Maja og 12-årige Oskar tager med deres forældre på telttur. I løbet af natten møder de to myrdede piger og uhyggen breder sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 4. juli 2014

Spøgelseshistorie for børn i 3. til 4. klasse. Bogen formidles nemt til interesserede børn, som gerne vil låne en "rigtig" bog.

Den svenske forfatter med flere børnebøger bag sig, udkommer her med 2. bind i serien om Gyser-trioen. Bogen kan læses uafhængigt af 1. bind og har ikke referencer til denne. De tre søskende Linus, Maja og Oskar skal med deres forældre på telt-tur til en sø. Børnene, som er 8, 10 og 12 år, mærker en uhyggelig stemning omkring søen og i løbet af natten udvikler begivenhederne sig dramatisk, da de møder 2 myrdede piger og deres ondskabsfulde forældre. Det viser sig, at mordene er foregået 50 år tidligere og med forældrenes hjælp bliver sagen endelig opklaret. Spændingskurven er tilpasset målgruppen, og der er mange delhandlinger i spil. Her er altså virkelig brug for indholdslæsning. Sproget er dog flydende og nemt tilgængeligt, dog er der enkelte længere, udelte ord, hvor en voksen må træde til som medlæser. Forsideillustrationen er rammende for målgruppen, og indhold og enkelte sider prydes af sorte stregtegninger.

I øjeblikket er det helt klart bøger om zombier, der hitter i målgruppen og dermed kendetegner udgivelserne. Et klassisk gys er dog stadig relevant for målgruppen og vil i høj grad tiltale dem, lige som fx Den hvide dame af Orla Nygaard.

Fin bog til målgruppen, som vil blive udfordret på indholdslæsning mere end de vil synes, at den er voldsomt uhyggelig.