Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skyggernes børn


Beskrivelse


1913 - Berta vender tilbage til slottet Rosengave. Hun genser sin halvsøster Carolin og bliver efter mange mystiske, uhyggelige og eventyrlige begivenheder klar over sit slægtskab med slottets beboere.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Flemming Dehn (skole)

d. 18. dec. 2018

Skyggernes børn er en selvstændig fortsættelse af Skyggen over stenbænken og ... og de hvide skygger i skoven. Oglad det være sagt med det samme: 439 sider, en lang, fabelagtig spændendelitterær oplevelse. En helstøbt roman, et familiedrama, en psykologisk thriller. Gennem Bertas fortælling falder de mange løse brikker fra de første to bind på plads. Fruen på Rosengave dukker opigen, mystiske og dejlige Carolin møder sin mor, og den onde svigerinde prøver at overtage det hele ved hjælp af beskidte numre. Det er umuligt her bare at referere lidt af handlingen, der sker såutroligt meget. Sagt meget kort: Maria Gripe har bare gjort det igen. Her er alt det, som Dansk 84 lægger op til = oplevelse, perspektiv, værdiforestillinger. Velegnet som hovedværk i 10. klasse.Selvlæsning fra 15 år. Også velegnet til voksenbiblioteket.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bente Kamp

d. 18. dec. 2018

3. del af Skyggen over stenbænken. Berta er stadig fortælleren. Tiden er 1913 og den formodede halvsøster Carolin befinder sig på slottet Rosengave forklædt som den unge mand Carl. B. bor igenhos sin egen familie, men tager på hyppige slotsbesøg. Som C. er B. fascineret af den særegne stemning i skyggeverdenen der. Set med B.'s nøgterne blik opleves denne spændingsfyldte, uvirkeligetilværelse befolket med eventyr-agtige, søgende sjæle. Historien er ved første gennemlæsning sært melodramatisk, fuldkommen usandsynlig, men alligevel fængslende. M.G. tryllebinder med sinslotsmystik. Den lykkelige slutning, der anes et stykke før den afsløres, nemlig C.s ikke blot følelsesmæssige men virkelige slægtsskab med slottets beboere, er dog for utrolig. Mere end de 2tidligere bd. er denne fyldt med følelser og stemninger. M.G.s budskab 'tilværelsens hemmelige stræben efter en guddommelig plan' bevises ved, at puslespillets brikker efterhånden falder på plads iden 439 sider lange sværmeriskeungdomsbog, men om dette vil godtages af de gode læsere (piger) fra ca. 14 år, der vil kunne læse bogen, er ikke helt overbevisende. Slutningen åbner mulighed for enevt. fortsættelse. Gammeldags, romantisk forside i gønlige nuancer.


Politiken

d. 8. mar. 1988

af

af

Marianne Gade

d. 8. mar. 1988


Vestkysten

d. 26. okt. 1987

af

af

tine.

d. 26. okt. 1987


Flensborg avis

d. 17. sep. 1987

af

af

m. m-r.

d. 17. sep. 1987


Børn & bøger

årg 41, nr 4 (1988)

af

af

Marianne

årg 41, nr 4 (1988)


Plys

1987

af

af

Henning Mørch Sørensen

1987


Aalborg stiftstidende

d. 22. sep. 1987

af

af

Kirsten Olesen

d. 22. sep. 1987