Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skyggernes dronning


Beskrivelse


Den mørke dronning Irina har dræbt kongen af Ravenspire. Irina holder den udsultede befolkning i et magisk jerngreb. Kronprinsesse Lorelai er på flugt og må skjule sine magiske kræfter, mens hun planlægger at redde sit land.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 13. sep. 2016

Eventyrlig fortælling om en modig piges kamp for at redde sit kongerige fra den onde dronning, som har forgiftet hele befolkningen i Ravenspire med sin mørke magi. For både unge og voksne fantasy- og eventyrlæsere.

Lorelai er kronprinsesse i Ravenspire, men har måttet leve på flugt i flere år. Den mørke dronning Irina har dræbt kongen af Ravenspire, Lorelais far. Ved hjælp af mørk magi, forgiftede æbler og magiske spejl holder Irina den udsultede befolkning i et jerngreb. Lorelai kan ikke bruge sine magiske kræfter uden at blive opdaget, men har i sit skjul trænet sig op til at blive en farlig kriger. Dronning Irina kræver at den unge dragekonge, Kol, fra nabolandet Eldr, skaffer Lorelais hjerte, hvis han vil redde sit land. Hverken Lorelai eller Kol har lyst til at dræbe og kommer til at holde mere og mere af hinanden.

En dramatisk fortælling fyldt med mørk magi, sære væsener og store følelser. Bogen er en nyfortolkning af eventyret om Snehvide, en ny tendens inden for den klassiske fantasy. Dét gør den ikke mindre spændende. Skyggernes Dronning er første bind i en ny Ravenspire-trilogi, som hver tager udgangspunkt i et af nabo-kongerigerne.

En kronprinsses kamp for sit kongerige findes også i Dronningen af Tearling, hvis læsere bestemt også vil kunne lide denne bog.


litteratursiden.dk

d. 7. okt. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 7. okt. 2016

Det velkendte eventyr om Snehvide i en betagende forklædning som romantisk Young Adult historie med fantasy virkemidler. Handling, plot og sprog lader dog noget tilbage at ønske. C.J. Redwine har adsk...