Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skyggernes spil


Beskrivelse


Science fiction. Gymnasiepigen Kate følger med Noah til planeten Caldera som hans udkårne. Men da hun bliver kidnappet af oprørslederen Naphal, kommer hun i tvivl.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2014

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 2. maj 2014

Trilogi for godt læsende piger fra 13 år, som sætter pris på bøger, hvor romantisk kærlighed er i centrum. De elegante forsider har hver sin farve, men er ellers skåret over en ret fælles læst, og de skal nok sælge bøgerne.

Et romantisk rumeventyr, kalder den debuterende forfatter selv bøgerne, og det er jeg enig med hende i. For godt nok foregår en del af serien ude i rummet på fjerne planeter, men det er bare den eventyrlige ramme om en i bund og grund meget romantisk historie om gymnasiepigen Kate, som undervejs i serien har tre fyre at vælge mellem. Den chekkede prins, som vil have hende som sin brud, fordi det har en profeti forudsagt, den oversøde kælepot af en klassekammerat eller den spændende oprører Naphal. I 1. del bager prinsen ihærdigt på hende i et genkendeligt dansk gymnasiemiljø, i anden del følger vi Kate ud i rummet, hvor lækre Naphal dukker op, og i 3. del bliver det endelige valgt truffet efter mange forviklinger. Det er en omfangsrig og lang serie, måske også lidt for lang, men ganske underholdende og pirrende på samme måde, som mange af de paranormale pigebøger er.

Udover at dele det romantiske islæt med de paranormale serier, kom jeg til at tænke på bøger af Pernille Eybye og Rune A's serie Traia trilogien.

En stort anlagt, ganske underholdende og meget romantisk pigeserie, som nok skal få ben at gå på, når sommerkufferten skal pakkes.