Bøger / skønlitteratur / roman

Skyggerummet


Beskrivelse


Bernandas smugler to drenge ind i Norge fra Litauen, men hans kontakt dukker aldrig op for at hente drengene. Kort efter findes en ældre lærer myrdet, og kriminalkommissær Anton Brekke hvirvles ind i en sag om trafficking og pædofili.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2013

af

af

Rikke Bruun

d. 21. juni 2013

Bogen vil finde sine læsere blandt tilhængerne af de mere hårdkogte krimier, hvor helten ikke er helt fin i kanten, og hvor reglerne gerne gradbøjes.

Dette er andet bind i den norske krimiserie om kriminalkommissær Anton Brekke, der arbejder for Kripos, og som tager ud i landet for at assistere politikredsene i deres mordsager. Bernandas fra Litauen smugler uvidende 2 drenge ind i Norge, men hans kontakt dukker ikke op til udvekslingen. Kort efter tilkaldes Brekke til et mord på en ældre lærer, der viser sig at være pædofil og den kontaktperson, der skulle have modtaget de 2 drenge. Sammen med kriminalassistent Magnus Torp og den tidligere kollega fra Kripos kriminalkommissær Ole Kval jagter den rapkæftede og ikke altid regelrette Brekke en morder fra lærerens fortid. Sideløbende med mordefterforskningen følger vi Bernandas kamp for at redde de 2 drenge og ikke mindst sig selv, da han nægter at adlyde ordren om at slå dem ihjel, nu hvor der ikke er nogen til at overtage dem.

Spændet indenfor krimigenren er stort, og denne norske krimi befinder sig i den mere hårdkogte ende af skalaen sammen med Jo Nesbø, uden dog helt at nå på højde med dennes seneste bøger.

Kriminalkommissær Anton Brekke er en lidt skæv helt og tilpas fræk til at skabe spænding og kant til en velskrevet krimi med meget aktuelle problemstillinger og personlige dilemmaer.


Jyllands-posten

d. 23. aug. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 23. aug. 2013


Politiken

d. 24. aug. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 24. aug. 2013