Bøger / skønlitteratur / roman

Skyggespil


Beskrivelse


17-årige Maja Niemann med tyske aner forelsker sig i 1943 i den tyske officer Hermann. Det får fatale følger for hendes liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 9. feb. 2015

17-årige Maja må i 1943 flygte fra sit hjem i Odense, da hun i den anspændte stemning mellem den tyske besættelsesmagt og danske modstandsfolk bliver udråbt som tyskerluder. Til interesserede i dramatiske kvindeskæbner under 2. verdenskrig.

"Skyggespil" er Toxboes romandebut og 1. del af trilogien om den 17-årige gymnasieelev Maja Niemann, som i 1943 forelsker sig i en tysk officer. I Odense er der oprør mod den tyske besættelsesmagt, og der er klapjagt på værnemagere og tyskertøser. Hendes fars konfektionsfabrik går ikke ram forbi, og Maja selv må flygte til København, hvor hun flytter ind hos sin faster Mille. Her konstaterer Maja, at hun er gravid. Fortællingen fortsættes i "Efterladt".

Trods de kun lidt nuancerede personportrætter er bogen velskrevet, og den giver et godt signalement af dagligdagen i den betændte stemning i krigens sidste år. Der et godt drive i romanen med spændingsmættede passager, som river læseren med for at se hvordan det videre går med Majas dramatiske liv med svære valg som gravid "feltmadras".

SigneSignes hjemkomstTyskernes piger og s hjemkomst er et stærkt kvindeportræt og ligeledes en skildring af en forelskelse i en tysk officer under 2. verdenskrig. Tyskernes piger er en biografisk roman om "tyskerpigen" Rigmor Andersen på SkiveegnenSigne og er et stærkt kvindeportræt og ligeledes en skildring af en forelskelse i en tysk officer under 2. verdenskrig. Tyskernes piger er en biografisk roman om "tyskerpigen" Rigmor Andersen på SkiveegnenSigne og Signes hjemkomst er et stærkt kvindeportræt og ligeledes en skildring af en forelskelse i en tysk officer under 2. verdenskrig. er en biografisk roman om "tyskerpigen" Rigmor Andersen på Skiveegnen.