Bøger / skønlitteratur / roman

Skyggeverden


Beskrivelse


På Falster dukker nogle mærkelige væsner op fra undergrunden, en menneskeart kaldet Homo Subterranea. En gruppe forskere begynder deres rædselsvækkende rejse ned i mørket og ikke mindst ind i sindets mørkeste afkroge.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 19. dec. 2018

På Falster dukker nogle mærkelige væsner op fra undergrunden, en menneskeart kaldet Homo Subterranea. En gruppe forskere begynder deres rædselsvækkende rejse ned i mørket og ikke mindst ind i sindets mørkeste afkroge. Til horror- og fantastiklæsere der holder af et psykologisk tvist.

Vi følger antropolog og arkæolog Albert Levin og psykolog Helena Andersen og deres ekspedition til underjorden, på jagt efter menneskeracen, homo subterranea. En familie af disse underjordiske mennesker, der måske er en afart af homo sapiens, dukker op på Falster, og noget går galt. Da forskerholdet efterfølgende sendes ned i de mørke gange under jorden, tager tingene en drejning ingen af dem, trods deres gensidige mistillid, havde regnet med. Forfatteren har udgivet en række romaner og noveller i horrorgenren.

Med et interessant persongalleri, en tør humor og et godt plot, får Wilmann stablet en spændende historie på benene, der får noget så eksotisk som en underjordisk race af mennesker, til at synes troværdig. Wilmann giver sig tid til at beskrive sine karakterer midt i al uhyggen, så man føler for dem og deler deres rædsler. Jeg var godt underholdt og håber der kommer en fortsættelse.

De underjordiskeFrygt-filerne III er en novellesamling med horrorfortællinger om underjordiske væsner. Ellers kan Wilmanns egen Frygt-filerne III anbefales, der også handler om hvor lidt, der skal til, før det normale forvandler sig til ren horrorDe underjordiske er en novellesamling med horrorfortællinger om underjordiske væsner. Ellers kan Wilmanns egen anbefales, der også handler om hvor lidt, der skal til, før det normale forvandler sig til ren horror.