Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skyriel


Beskrivelse


Da Sky bliver født får hendes mor et foruroligende varsel om den nyfødtes magiske kræfter. Hun sender derfor Sky til øen, Josil. Her vokser Sky op hos den gamle magiker, Alanion. Da hun fylder 16 år viser Dragevarslet sig på himlen, det er første tegn på Ovanienprofetiens opfyldelse.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2016

af

af

Vera Hollerup

d. 19. sep. 2016

Første bind i den utroligt spændende fantasy-trilogi, "Ovanienprofetierne". Flot og velskrevet fantasy for 12-16-årige om den 16-årige pige, Sky, der efterstræbes på grund af sine magiske kræfter.

Da pigen Sky bliver født, får hendes mor et varsel om hendes magiske kræfter. Derfor bliver Sky i al hemmelighed sendt til øen, Josil, hvor hun vokser op hos den gamle magiker, Alainon. Da hun er fyldt 16 år, viser Dragevarslet sig på himlen som et tegn på, at den gamle Ovanienprofeti er ved at gå i opfyldelse, og nu fortæller gamle Alainon Sky om hendes oprindelse. Nu er Sky og alle magikere i stor fare, og Alainon bliver fængslet.

Det er en utroligt velskrevet, spændende og gennemarbejdet bog. Sproget flyder flot, og beskrivelser af lokaliteter og interiører er meget visuelle, og man ser let hele sceneriet for sig. Det er en kompleks og medrivende handling med mange intriger og sideløbende handlingsforløb. Sky kommer vidt omkring, og de dramatiske begivenheder udvikler sig hele tiden i et forrygende tempo. Bogen er en nydelse at læse og er svær at lægge fra sig, men heldigvis har vi to bind til gode. Persongalleriet er varieret med flere interessante personligheder, og Sky er en spændende, selvstændig og kompleks pige, som man hurtigt kommer til at holde af. Flot forside.

Jeg kan anbefale den velskrevne fantasy-serie, "De sorte troldmænd" af Trudi Canavan. Den handler om den unge kvinde, Sonea, der starter som tyvetøs og ender som en talentfuld troldmandslærling.


litteratursiden.dk

d. 30. sep. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 30. sep. 2016

Lene Dybdahl har skabt et imponerende univers med alt fra pirater, torturbødler, onde konger og forfulgte magikere. Forrygende fantasy. Den klassiske kamp mellem det gode og det onde er i centrum i de...