Bøger / skønlitteratur til børn / science fiction

Skyworld. Bind 1 : Himmelpiraterne


Beskrivelse


Science fiction. 13-årige Sirius har job som levende lokkemad om bord på det flyvende fiskerskib Den Slatne Makrel, indtil den dag han møder himmelpiraterne, så bliver alt anderledes.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2012

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 14. nov. 2012

Skyworld er en ny letlæst science fiction serie for især de 9-12-årige drenge til fritidslæsning. Appetitvækkende forside der nok skal fange målgruppen.

Christian Guldager er både forfatter og illustrator på denne debut af en episk science fiction serie. Her først med 3 bind og med 3 bind mere undervejs. I første bind Himmelpiraterne møder vi den 13-årige Sirius, der er slave for kaptajn Morell på hans flyvende fiskerskib "Den slatne makrel". Her bruger de ham som levende lokkemad, når de skal fange Gatta-fisk. Men en dag møder han himmelpiraterne, og hans liv forandres med et. Kaptajn Mandrik og hans datter Hira tager Sirius til sig, og han bliver hurtigt involveret i kampen mod den tyranniske kong Brago. I anden del Samleren er kong Bragos højre hånd Kristabella von Steinbaeck og de royale pansergaleoner på jagt efter himmelpiraterne og deres skattekort, og pludselig er Sirius, Hira og Warron på en farefuld færd for at redde Hiras far. Skattejagten fortsætter i 3. del Øgleøen, hvor de skal finde det næste spor og styre udenom de blodtørstige indfødte for at redde Himmelriget. Spænding og mange actionfyldte scener i et letlæst sprog med fine sort/hvide illustrationer, der på dramatisk vis understøtter historien.

Af nyere lignende serier for samme målgruppe kan fx nævnes Kampen om Mars af Lars Bøgeholt Pedersen og Projekt Kerberos af Benni Bødker.

Glimrende bud på en actionfyldt letlæst science fiction serie for 9-12-årige.


Proxima

Nr. 99/100 (2014)

af

af

Lise Andreasen

Nr. 99/100 (2014)