Bøger / faglitteratur / essays

Slæber sig mod Betlehem : essays


Beskrivelse


Et portræt af 1960'ernes USA med tidens jagt på stoffer, sex og frihed.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2018

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 25. okt. 2018

Forstå det store og til tider komplicerede USA. Vil du have baggrundsviden for dagens USA, så er denne klassiske essaysamling for dig. For alle, der interesserer sig for politik og USA.

Joan Didions amerikanske essaysamling fra 1968 udkommer her i "skala"-serien på dansk. Samlingen er et portræt af USA og særligt Californien i 1960'erne. Bogen er skrevet i new journalism-genren og handler om alt fra John Wayne til selvrespekt og det titelbærende essay fra San Franciscos Haight-Ashbury-kvarter, som var selve hjertet i hippie-bevægelsen. I bogen ser vi billedet af et krakelerende USA; en modstand mod det etablerede system i jagten på stoffer, sex og frihed, og om Didions oplevelse af opløsning og forskydning i tiden.

Den ikoniske og væsentlige essaysamling fra 1968 bliver ikke dårligere af en gennemlæsning 50 år senere. Det er et spændende portræt af USA og i særdeleshed Californien, som hjælper til at forstå USA som det ser ud i dag. Anbefalelsesværdig læsning for den, der ønsker at skabe sig større forståelse for det store og til tider komplicerede USA.

Der anbefales fx de 2 bind om USAs historie og identitet USA - historie og identitetUSA - historie og identitet og . Og videre er den russisk-amerikanske Vladimir Nabokov og Thomas Pynchon gode at dykke ned i for beskrivelser af det USAs etablerede system versus egne normerDer anbefales fx de 2 bind om USAs historie og identitet og . Og videre er den russisk-amerikanske Vladimir Nabokov og Thomas Pynchon gode at dykke ned i for beskrivelser af det USAs etablerede system versus egne normer.


litteratursiden.dk

d. 20. nov. 2018

af

af

Metteline Lykke Rasmussen

d. 20. nov. 2018

Joan Didions skarpe essays zoomer køligt ind og ud på 60'ernes Californien, mens sammenbruddet lurer i horisonten. Joan Didion er indbegrebet af coolness. Det var hun for 50 år siden, da hun udgav es...


Kristeligt dagblad

d. 5. jan. 2019

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 5. jan. 2019


Weekendavisen

d. 16. nov. 2018

af

af

Linea Maja Ernst

d. 16. nov. 2018