Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Slam


Beskrivelse


Den 16-årige Sam lever hjemme hos sin mor. Han store passion er skateboard, men derudover tumler han med alle teenagernes problemer, drømme, bekymringer, skolen, vennerne og sex. Så møder han Alicia, og alt forandres.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Beth Høst

2007

Til alle dem, der kan lide en velfortalt, humoristisk og skarpt skildret nutidsfortælling. Så skal man også lige i denne omgang føle sig nogenlunde hjemme i et (meget britisk!) ungdomsunivers, eller have empati, fantasi og erindring nok til at gøre det på trods af alder.

Denne gang er Hornby's målgruppe lidt anderledes, idet historiens fortællerjeg er en 16-årig dreng, Sam, hvis fhv. kæreste fortæller, at hun er gravid og vil beholde barnet. Sam lever ellers mest for at stå på skateboard, eller rettere: skate, man skal kunne sproget! Og så "taler" han med sit skater-idols portræt på en plakat. Idolets "svar" er vendinger fra en biografi, som Sam kan udenad. Flettet ind i beretningen om denne teenagegraviditet er "besøg" i fremtiden, hvor Sam i glimt oplever, at han passer sønnen Ruf på omkring 2, har en ny kæreste, passer sin skole, en ny lillesøster på Ruf's alder, og i det hele taget klarer sig ok. Lyder det skørt? Det fungerer upåklageligt, og er ikke engang den ungdomsbog uden målgruppe, som man kunne frygte. Det er en tankevækkende og morsom feel-good-historie for unge og deres forældre (og dansklærere?).

En anden god bog for/om unge og mest skrevet til voksne, er Mitchell: Black Swan Green, men Hornby's er langt varmere.

Der er meget (underholdende) snak, men er også nogle uforlignelige billeder af moderne mennesker og deres afkom. Slam er iøvrigt et skaterudtryk.


litteratursiden.dk

d. 17. dec. 2007

af

af

Susan von Magius

d. 17. dec. 2007

Sam er 16 år, skater og vordende far. Humoristisk, ung roman om livets drejninger for meget unge forældre – og deres forældre. Sam er 16 år og Sam er skater. Han bor sammen med sin unge mor, der kun v...


Politiken

d. 22. dec. 2007

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 22. dec. 2007


Berlingske tidende

d. 3. dec. 2007

af

af

Janus Køster-Rasmussen

d. 3. dec. 2007


Jyllands-posten

d. 7. dec. 2007

af

af

Jon Helt Haarder

d. 7. dec. 2007


Børsen

d. 20. nov. 2007

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 20. nov. 2007


Bogmarkedet

Årg. 154, nr. 8 (2008)

af

af

Louis Petri

Årg. 154, nr. 8 (2008)