Bøger / faglitteratur til børn

Slange


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2015

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 25. aug. 2015

Vidste du, at de længste slanger kan blive 7-8 meter lange? Store, tunge og vildt lange slanger - det er, hvad du ser billeder af og læser om i bogen "Slange". Til selvstændig læsning for børn fra 8 år. Billed- og oplæsning fra 6 år.

Omslaget viser en kæmpe grøn slange, der snor sig. Der er fotos af forskellige slags slanger - den længste python, den største og tungeste anaconda, havslanger og kobraslanger. Kvælerslangernes og giftslangernes levevis bliver beskrevet i korte billedtekster. Bagerst er en faktaside om hamskifte og hvor giftig et bid fra en taibanslange kan være. Sammensatte ord har delestreg. Der er 3 ordforklaringer, stikord samt informationer om, hvor du kan se slanger i Danmark. I serien "Store dyr" har forfatteren tidligere fået oversat bøger til dansk om kameler, giraffer, delfiner, løver, pandaer og mange andre store dyr.

Bogen er farverig med mange flotte fotografier, og det er billederne, der er mest interessante at kigge på. Teksternes informationer virker tilfældige. De er korte men ikke lige lette at læse, på trods af, at de står med meget store bogstaver. Der er leget med typografien, således at ordet "længste" grafisk er gjort langt, og ordet "tungeste" er sat med fede bogstaver.

Der er flere danske forfattere, der har skrevet om slanger, jeg vil anbefale: I serien "Første fakta" SlangerSlangerSlanger, "De små fagbøger" samt Der er flere danske forfattere, der har skrevet om slanger, jeg vil anbefale: I serien "Første fakta" , "De små fagbøger" samt Der er flere danske forfattere, der har skrevet om slanger, jeg vil anbefale: I serien "Første fakta" , "De små fagbøger" samt .