Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Slangen fra Tchan


Beskrivelse


14-årige Adam driver med sin butler, Georg, et detektivbureau. Sammen med pigen Semi opklarer de sagen om en slange, hvis bid giver slangens ejer magt over den, der bliver bidt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2010

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 21. dec. 2010

Krimi til selvstændig læsning fra ca. 10 år.

Historien i 2 bind af krimiserien Meleagros Detektivbureau er skruet sammen på samme måde som 1. bind. Den stenrige børnedetektiv Adam og hans hårdtslående butler Georg bliver hvirvlet ind i en historie om en mystisk slange, hvis bid giver slangens ejer magt over den, der bliver bidt. Opklaringsarbejdet bringer vore venner til både Athen og London, hvor de må gennem hæsblæsende biljagter og natlige opgør i Westminster Abbey, før sagen kan blive opklaret. Som noget nyt er pigen Semi fra Borneo, som drengedetektiven bragte med til Danmark i seriens 1. bind nu blevet en del af detektivvirksomheden, og man aner en kommende romance. Bogens dialogrige tekst er velskrevet og let at læse og er sat med store læsevenlige typer. Bogen er, som handlingsreferatet antyder, en krimi inden for trivi-genren. Hvis man ellers accepterer præmissen med den hovedrige barnedetektiv fungerer bogens plot fint, og historien er elementært spændende. Bogen er illustreret med enkelte helsides stregtegninger i brunlige nuancer, som ikke tilfører historien noget nævneværdigt.

Mange af børnebibliotekets krimiserier har børnedetektiver i hovedrollen. Meleagros-bøgerne kan minde om en serie som Den usynlige detektiv, som også handler om børnedetektiver, der opklarer forbrydelser, uden at politiet og andre voksne opdager, at det er børn, der står bag.

En ganske spændende, velskrevet og letlæst detektivhistorie inden for trivi-genren for børn fra ca. 10 år.