Bøger / faglitteratur til børn

Slanger


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2020

af

af

Stine Bille

d. 22. juli 2020

Verdens farligste slange er en taipan. Den lever i Australien og giften fra et enkelt bid kan dræbe 1000 mennesker. Heldigvis lever der ikke farlige slanger i Danmark. Dem og mange andre slanger kan du læse om i denne fagbog. For 8-11-årige.

"Fakta. Maxi" er en serie af letlæste fagbøger til børn i 2.-4. klasse. Bøgerne er bygget op som klassiske fagbøger med indholdsfortegnelse, stikordsregister samt forslag til andre bøger og internetsider. I bogen kan man læse om nogen af de ca. 3000 forskellige slanger, som findes i verden. Bogen forklarer forskellen på en kvælerslange og en giftslange. Man kan læse om, hvordan slangerne fanger deres bytte og hvordan de spiser det, om hvordan slanger formerer sig, samt om hvordan de holder varmen. Der er også en afsnit om de to slanger, der lever i Danmark; hugormen og snogen. Bogen afsluttes med et kapitel om slangens fjender. Bogen har lix 17.

Som de andre bøger i serien er det en rigtig god fagbog, der trods den relativt lave lix har et højt fagligt niveau. Slanger er altid et hit blandt dyreinteresserede børn, og de flotte og farverige fotos underbygger det faglige niveau og vækker børns nysgerrighed.

I bøgerne Verdens farligste slangerSlanger eller Slanger kan man også læse om forskellige slanger fra hele verdenI bøgerne Verdens farligste slanger eller kan man også læse om forskellige slanger fra hele verden.