Bøger / faglitteratur til børn

Slanger


Beskrivelse


Om slangers udseende, levevis og levesteder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2015

af

af

Inge Lykke

d. 17. dec. 2015

Slanger ser ikke så godt, men de har en god lugtesans. De bruger deres tunge til at lugte med. Læs mere om forskellige slanger og om, hvor de lever henne. En let fagbog i serien "Læs med lyd og film. Fakta A" til børn på 7-8 år.

Teksten er inddelt i syv kapitler, som fortæller, hvad et krybdyr er, om hvor mange forskellige arter der findes, deres levevis, hvad de spiser, om parring og unger, fjender, kobraslanger, pytonslanger og om, hvilke slanger, der lever i Danmark. Sammensatte ord er skrevet med delestreger. Teksten er stor og åben. Teksten og illustrationerne, som er farvefotos, fylder ca lige meget i bogen. Der er både totalbilleder og nærbilleder. Bogen har en QR-kode til højtlæsning og tre andre koder til små film om slanger. Der er mange bokse med ordforklaringer. Det er fx ord som, arter, dvale, føde og tropiske egne, der forklares.

En rigtig fin lille fagbog med en lix under 15, hvor man får en del at vide om slanger. Små lette fagbøger til den første læsning er i høj kurs hos børn. Der findes mange skønlitterære letlæsningsbøger, men ikke så mange fagbøger.

I serien "Små Fakta" findes fra 2014 SlangerSlangerKobra, og i serien "Jeg læser. Dyr og planter" findes fra 2015 . Bøgerne har en lidt højere lix end denne nye bog. I serien "Første Fakta" findes fra 2011 Kobra, som har lix 10I serien "Små Fakta" findes fra 2014 , og i serien "Jeg læser. Dyr og planter" findes fra 2015 . Bøgerne har en lidt højere lix end denne nye bog. I serien "Første Fakta" findes fra 2011 Kobra, som har lix 10I serien "Små Fakta" findes fra 2014 Slanger, og i serien "Jeg læser. Dyr og planter" findes fra 2015 Slanger. Bøgerne har en lidt højere lix end denne nye bog. I serien "Første Fakta" findes fra 2011 , som har lix 10.