Bøger / faglitteratur / opskrifter

Slank : plantemad fra mit grønne køkken


Beskrivelse


Om forfatterens vej til vægttab og en sundere livsstil med fokus på kostomlægning til en plantebaseret kost. Med opskrifter på over hundrede grønne retter, hvoraf størstedelen er salater.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2018

af

af

Camilla Sejerøe

d. 14. dec. 2018

Claus Dalby ved, at grønt er godt for øjnene! Og alle andre farver, for den sags skyld. Her præsenterer han smuk grøntsagsmad. For alle, der har brug for inspiration til grøntsagskøkkenet.

Claus Dalby præsenterer en række grønne opskrifter med udgangspunkt i sit eget vægttab. Bogen indledes med hans egen fortælling om hvordan han tabte sig. Dernæst afsnit om råvarer, smuk servering og "fra jord til bord". Så følger en række opskrifter med grøntsager i fokus. Lige så væsentlige som opskrifterne er bogens mange farvefotos, der fortæller hvordan og med hvilken servering grøntsager tager sig smukkest ud. Claus Dalby er kendt som forlagsmand og have- og blomstermand, altid med det æstetiske i fokus. Bagest forhandlerliste og råvareregister.

En smuk bog med et alternativt syn på sund mad. Der er ikke fokus på afsavn, men på glæden ved grøntsagerne, det gode måltid og den skønne keramik, der serveres på.

Emma Martinys bog Grøntsagsglæde har også glæden ved grøntsager og lysten til at vise, hvor smukke de kan være som det bærende element.


Sygeplejersken

Årg. 119, nr. 3 (2019)

af

af

Jette Bagh

Årg. 119, nr. 3 (2019)