Bøger / faglitteratur til børn / snitmønstre

Slaskedukker & krammedyr i patchworkstoffer


Beskrivelse


Forslag til at fremstille slaskedukker, trolde, bamser, engle, katte, kaniner, nisser, slumretæpper osv. Bogen indeholder afsnit om grundlæggende teknikker samt mønstre og modeller på kvadrater med tilhørende farvelagte tegninger.
Side 17: Bolde (syede); side 18-20: Trolde (syede); side 24-27: Engle (syede); side 28-42: Nisser (syede); side 47-52: Katte (syede); side 53-55: Kaniner (syede); side 62-64: Zebraer (syede); side 62-64: Giraffer (syede); side 65: Mus (syede); side 66-68: Får (syede).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2003

af

af

Susanne Thøfner

d. 25. apr. 2003

Langbenede slaskedukker, trolde, bamser, engle, katte, kaniner og nisser i glade patchworkstoffer deler bogens sider med hjemmesyede bolde, slumretæpper, mønstrede påskeæg m.m. Modellerne, hvoraf mange er ret enkle at sy, gennemgås i opskriftsform med tilhørende farvefoto af det færdige resultat, og bogen indledes med et afsnit, der forklarer de grundlæggende teknikker og suppleres af små farvelagte tegninger. Mønstrene til de enkelte modeller er tegnet på kvadratnet og skal for de flestes vedkommende forstørres til dobbelt størrelse. Det lyserøde og lyseblå omslag, der viser nogle af bogens modeller, signalerer klart, at her er tale om en bog, der retter sig mod små og store piger. Modellerne er søde, nutidige og varierede og er holdt i nogenlunde den samme stil, som man møder i Liv i kludene m.fl. Bogens modeller kan anvendes som legetøj af de mindste og som pynt af både små og store piger, og den er et nydeligt supplement til genrens øvrige bøger. Selvom bogen primært henvender sig til voksne, er mange af bogens modeller så lette, at piger fra ca. 10 år selv kan sy dem med lidt voksenhjælp, og bogen egner sig f.eks. fint til brug i fritidsklubberne.


Kristeligt dagblad

d. 26. aug. 2003

af

af

Helene Moe

d. 26. aug. 2003