Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Slavelandet


Beskrivelse


Fantasy. Dalia Dragehvisker og besætningen på hvalfangerbåden tages til fange af pirater og sælges som slaver. Da Dalia møder dragen Ura anes en mulighed for flugt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2009

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 3. mar. 2009

Dette er tredje del i den spændende og populære fantasy-serie Dalia Dragehvisker. Bogen kan selvlæses af gode læsere fra ca. 10 år.

Ida-Marie Rendtorff er i børnebiblioteket kendt som forfatter til bøger i fantasy- og kærlighedsgenren. I samarbejde med Daniel Zimakoff har hun desuden udgivet 3 titler. Tredje del af Dalia Dragehvisker fortsætter på hvalfangerbåden. Da båden angribes af pirater, tages hele besætningen til fange og transporteres til et marked, hvor de sælges som slaver. Tilværelsen som slave er ubarmhjertig. Da det betroes dragehviskeren Dalia at tage sig af dragen Ura, anes en mulighed for flugt. Bogens slutning er relativt åben, og forlaget lover da også, at bind fire udkommer til efteråret. Allerede i 1. kapitel er man godt og grundigt revet med i den spændende historie. Kapitlerne er korte og slutter ofte som en cliffhanger. Bogen er derfor hurtigt læst.

Børnebiblioteket har efterhånden opbygget en god samling fantasy-bøger med piger som helte med forfattere som fx Ottesen, Kaaberbøl og Ryding i spidsen.

En rigtig god fortsættelse som indeholder alle de elementer, en "rigtig" fantasy-fortælling skal indeholde. Det ser stadig lovende ud for serien, og fjerde bind skal være meget velkomment.