Bøger / faglitteratur

Slaveriets historie


Beskrivelse


Om slaveriets historie og udvikling på alle jordens kontinenter, fra oldtidens slaver til nutidens menneskehandel.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2016

af

af

Hamide Kara

d. 1. nov. 2016

Om slaveriets historie og udvikling på alle Jordens kontinenter. For videregående historisk interesserede.

Den svenske professor i historie, Dick Harrison, indleder med diskussion af ordet slave, da ordets kompleksitet umuliggør at få en grundlæggende forståelse. Harrison skriver at den eneste fællesnævner er ufriheden, det formelle fravær af menneskerettigheder. Fraværet har gjort utallige mennesker til slaver gennem tiderne, som forfatteren præsenterer fra Mesopotamien år 1900 f.Kr., det antikke Athen, den transatlantiske slavehandel til nutidens trafficking-ofre. Harrison skriver at slaveri gennemgik en ideologisk forandring, først i 1700-tallet: "For første gang i verdenshistorien formulerede man grundlæggende principper om, at slaver og slavehandel var natur- og civilisationsstridige fænomener, der skulle bekæmpes. Det yderste mål var at afskaffe al menneskelig ufrihed." Værket er en oversat og omarbejdet og ajourført udgave af forfatterens trilogi: Slaveri. [1], Slaveri. [2] og Slaveri. [3]Slaveri. 1 : Forntiden till renässansenSlaveri. 2 : 1500 till 1800Slaveri. 3 : Från 1800 till nutidDen svenske professor i historie, Dick Harrison, indleder med diskussion af ordet slave, da ordets kompleksitet umuliggør at få en grundlæggende forståelse. Harrison skriver at den eneste fællesnævner er ufriheden, det formelle fravær af menneskerettigheder. Fraværet har gjort utallige mennesker til slaver gennem tiderne, som forfatteren præsenterer fra Mesopotamien år 1900 f.Kr., det antikke Athen, den transatlantiske slavehandel til nutidens trafficking-ofre. Harrison skriver at slaveri gennemgik en ideologisk forandring, først i 1700-tallet: "For første gang i verdenshistorien formulerede man grundlæggende principper om, at slaver og slavehandel var natur- og civilisationsstridige fænomener, der skulle bekæmpes. Det yderste mål var at afskaffe al menneskelig ufrihed." Værket er en oversat og omarbejdet og ajourført udgave af forfatterens trilogi: Slaveri. [1], Slaveri. [2] og Slaveri. [3]Den svenske professor i historie, Dick Harrison, indleder med diskussion af ordet slave, da ordets kompleksitet umuliggør at få en grundlæggende forståelse. Harrison skriver at den eneste fællesnævner er ufriheden, det formelle fravær af menneskerettigheder. Fraværet har gjort utallige mennesker til slaver gennem tiderne, som forfatteren præsenterer fra Mesopotamien år 1900 f.Kr., det antikke Athen, den transatlantiske slavehandel til nutidens trafficking-ofre. Harrison skriver at slaveri gennemgik en ideologisk forandring, først i 1700-tallet: "For første gang i verdenshistorien formulerede man grundlæggende principper om, at slaver og slavehandel var natur- og civilisationsstridige fænomener, der skulle bekæmpes. Det yderste mål var at afskaffe al menneskelig ufrihed." Værket er en oversat og omarbejdet og ajourført udgave af forfatterens trilogi: Slaveri. [1], Slaveri. [2] og Slaveri. [3].

En verdensomspændende oversigt, som fører læseren fra oldtidens slaver til nutidens menneskehandel. Værket fokuserer koncentreret på menneskehedens største tragedie og beskriver, hvordan rødderne til situationen i dag kan spores tilbage til fortiden. En grundig, letlæselig og meget spændende historiebog.

Af andre titler om slaveri findes fx Det tilslørede folkemordSlaverne dansede og holdt sig lystige og Slaverne dansede og holdt sig lystigeAf andre titler om slaveri findes fx Det tilslørede folkemord og .


Kristeligt dagblad

d. 11. jan. 2017

af

af

Mikael Busch

d. 11. jan. 2017


Information

d. 15. nov. 2016

af

af

Jonas Ross Kjærgaard

d. 15. nov. 2016