Bøger / skønlitteratur / roman

Sleep stalker : en historie


Beskrivelse


Corinne er nattevandrer og kan frigjort fra sin sovende krop bevæge sig uset rundt i Singapores gader. Da hun forelsker sig i en kinesisk overlæge, tager hendes skyggeliv en dramatisk drejning. Det bliver begyndelsen på en dyster og sanselig fortælling om ensomhed, besættelse og lyst.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2017

af

af

Karina Høyer

d. 10. feb. 2017

Som nattevandrer kan Corinne bevæge sig uset rundt i Singapores gader og dyrke sin besættelse af en kinesisk mand. En anderledes og dyster roman for læsere, der ikke skræmmes af alternative virkelighedsfremstillinger, erotiske og sanselige fortællinger.

Europæiske Corinne er gift med en succesfuld forretningsmand og lever en ensom skyggetilværelse som trofækone. Om natten forlader Corinne sin sovende krop og vandrer uset rundt blandt menneskene i Singapores gader. Da hun forelsker sig i en kinesisk overlæge, tager hendes liv en dramatisk drejning. Forfatteren er kendt fra medieverdenen. Dette er hendes første roman.

En alternativ og dyster "noir" fortælling, som peger i flere retninger, men som alligevel formår at komme i land med en historie med noget på hjerte. Den alternative virkelighedsfremstilling udfordrer sin læser og bidrager til en spændende og sanselig udlægning af, hvad ensomhed, lyst og især fascination kan gøre ved et menneske.

Romanens alternative virkelighedsfremstilling minder om Haruki Murakamis magiske realisme i fx Kafka på strandenPå træk. Ensomhed og deroute-tematikken kan minde om Kamilla Hega Holsts roman På træk, der også handler om en kvinde, der mistrives i sin tilværelseRomanens alternative virkelighedsfremstilling minder om Haruki Murakamis magiske realisme i fx Kafka på stranden. Ensomhed og deroute-tematikken kan minde om Kamilla Hega Holsts roman , der også handler om en kvinde, der mistrives i sin tilværelse.


litteratursiden.dk

d. 21. aug. 2017

af

af

Hanne Guldhammer Møller

d. 21. aug. 2017

Gottliebs mystiske og drømmende debutroman er både syret, sød og sørgmodig. Sanne Gottlieb har valgt at lade Lewis Carrolls ’Alice i Undreland’ introducere romanen med ordene: I wonder if I’ve been ...


Politiken

d. 8. maj 2017

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 8. maj 2017


Jyllands-posten

d. 8. mar. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 8. mar. 2017


Information

d. 11. mar. 2017

af

af

Kristen Bjørnkjær

d. 11. mar. 2017