Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Slettet


Beskrivelse


Kylas hukommelse slettes af mystiske årsager. Da fragmenter fra fortiden drypvis dukker frem, indser hun, at hun måske er i fare.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2013

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 24. apr. 2013

Dette er første bind i ny fantasy-serie for unge fra 13 år. Forsiden er mørk, dragende og lidt dyster med hovedpersonen Kyla i front.

Kylas liv ændres, da hendes hukommelse af mystiske årsager slettes. Hun skal bo hos en ny familie med en ny mor, far og søster - en ny start på et nyt liv. Det hævdes, at hun har været kriminel, og at dette er en ny chance. Da fragmenter af Kylas fortid drypvis dukker frem, synes verden omkring hende anderledes end først antaget. Historien indeholder mange elementer, som vil tiltale målgruppen. Sammenholdt med det spændende og dystopiske tema beskrives en ung piges liv med familie og venner osv. Trods omfanget er bogen overskueligt sat op med gode og klare typer. Teksten er let flydende og nem at gå til. Slutningen er åben og på sidste opslag reklameres for bind to.

Både genre og plot giver gode associationer til The hunger game. Jeg tænker endvidere på Ottesens Golak.

Bind 1 indeholder god spænding og dystre undertoner. Historien udmærker sig med et for målgruppen nemt tilgængeligt sprogbrug. En rigtig god bog som uden tvivl bliver nem at formidle og udlåne.


Politiken

d. 7. sep. 2013

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 7. sep. 2013


Berlingske tidende

d. 29. juni 2013

af

af

Merete Reinholdt

d. 29. juni 2013


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 6 (2013)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 66, nr. 6 (2013)