Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Slik


Beskrivelse


En hel del mennesker er vilde med slik, men også dyr kan lide søde sager! Læs bogen og bliv klogere på, hvad vores slik er lavet af, hvor det kommer fra, og hvordan det blev opfundet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2012

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 16. nov. 2012

Letlæst fagbog i serien De små fagbøger til emnearbejde og fagligt læsekursus i 3.-5. klasse (fra 8 år) - eller lystlæsning, fordi emnet og bogen er meget lækker og indbydende.

En fin lille fagbog om et emne, der interesserer alle lækkersultne børn. Bogen begynder med et historisk rids. Derefter fortælles om sukker, lakrids, bolsjer og karameller, chokolade, marcipan, vingummi, flødeboller og tyggegummi - med oprindelse og fremstilling. De danske slikproducenter omtales, og der skelnes mellem sundt og sukkerfrit slik. På trods af det overskuelige omfang giver bogen et virkelig godt indblik i forskelligt slik. Bogen er gennemillustreret med meget indbydende farvefotos, gamle billeder, reklamer mm. Der er korte sætninger, de sammensatte ord er delt og teksten er sat i korte linjer. Bogen slutter med en god indholdsfortegnelse, et stikordsregister og en litteraturliste med bøger og links.

Der findes ingen nyere bøger til målgruppen om emnet. Bogen ligner de øvrige bøger i serien layoutmæssigt.

En virkelig lækker og indbydende bog med en forside, der sælger. Bogen giver et godt overblik over historien og fremstillingen af det mest almindelige slik.