Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Slim fra Jordens indre


Beskrivelse


Science fiction. Slim og giftig gas er sluppet fri på Jorden, og mennesker er begyndt at opføre sig underligt. Vennerne Isa, Ozzy og rum-dinoen Trica må ned i byens kloakker for at finde ud af, hvad der sker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2020

af

af

Jesper Holtoug

d. 22. jan. 2020

Jorden er truet af udslettelse. Hovedpersonen Isa bliver, sammen med sin ven Ozzy, hvirvlet ind i kampen for at redde planeten fra den onde Dr. Toxin og rumvæsnerne fra Den Nye Orden. Isa og Ozzy bliver til Klodens Krigere. Letlæst rumserie for jer mellem 8 og 10 år.

To bøger i den nye rumserie "Klodens Krigere". Det hele begynder med en fredelig demonstration mod forurening og klimaforandringer. Men så ruller der busser ind med kampklædte mænd i gule dragter og sorte masker - og alt bliver kaos. Isa og Ozzy slipper væk, og nu blandes de ind i kampen mod de onde, som vil opsuge al energi og udslette livet på Jorden. Sammen med den gode Dr. Sapien og hendes dino, Trica, bliver de to venner til Klodens Krigere og kommer til at kæmpe mod rumvæsner og mutanter. Sværhedsgraden i disse to første bind er lix 10-13.

Der er fart over feltet og mange kamphandlinger. Teksten er beskrivende, og illustrationerne er effektive. Men det virker som om de mange handlinger kommer oven i hinanden uden at blive rigtigt medrivende. Megen action, men ikke rigtigt spændende. Isa er den aktive drivkraft i historien og Ozzy den mere rolige og tænksomme, men derudover bliver personerne ikke rigtigt nærværende eller interessante.

Der findes masser af fine rumserier for aldersgruppen: "Ali Zongo", "Invasion fra rummet", "Alienberg-agenterne" og "EXO". Se fx Rockhead.